Ženy v play-off zatím prohrávají 0:2

První kolo play-off nás opět po měsíci přivedlo na palubovku v Liberci. Domácí tým jako vítěz základní části soutěže byl jasným favoritem a svoji dominanci chtěl ještě zvýraznit doplněním svého již tak kvalitního kádru o tři nové hráčky se zkušenostmi z vyšších soutěží. Náš tým postupně naopak přicházel z důvodu různých okolností o hráčky a tak jsme odjeli nakonec do Liberce jen v 8 hráčkách.

 Sobota 9.3.2013 TJ Loko Liberec I – BK Příbor – 74:40  (19:5, 14:10, 16:18, 25:7)

 Nabuzené domácí hráčky na nás vlétly jako uragán a než jsme se rozkoukali prohrávali jsme 3:11 a celé čtvrtina nakonec skončila 19:5 pro domácí. Ve druhé čtvrtině jsme vyrovnali hru, zlepšili obranu, ale střelecký prach jsme měli pořád navlhlý – výsledek 14:10 pro domácí. Dát 15 bodů za poločas je opravdu málo. Po přestávce jsme se přece jen trochu chytili v útoku a 18 vstřelených bodů a vítězství v tomto období bylo slušným počinkem před závěrečných dějstvím utkání. Domácí hráčky ale přepnuly na vyšší rychlostní stupeň  a v posledním čtvrtině nás jasně přehrály 25:7 a urvaly první vítězství v sérii 74:40. Více než výše porážky nás ale mrzela další ztráta hráčky – podvrtnutý kotník Jany ji nepustil od poloviny utkání do hry a bylo zřejmé, že nedělní utkání odehrajeme jen v sedmi hráčkách.

 Statistiky:

Míša Drtilová – 20b, 3×3, Jana Nenutilová – 10b, Míša Dlouhá – 4b, Simona Rečková – 4b, Zuzka Monsportová -2b, Jana Cvernová-0b, Lucka Rektoříková-0b, Jana Rosíková-0b.

 TH – 15/13- 87%, trojky -3x, fauly -17

 Neděle 10.3.2013  TJ Loko Liberec I – BK Příbor – 74:54 (20:18, 18:13, 22:8, 14:15)

 Černé prognózy ohledně zdravotního stavu Jany se naplnily a tak se jen „7 statečných“ postavilo v neděli dopoledne domácím hráčkám. Úvod utkání se nám povedl lépe než v sobotu a vyrovnaná první čtvrtina 20:18 potěšila i dva přítomné fandy příborského týmu na tribuně. Domácí basketbalistky mocně povzbuzované a hecované domácími trenéry chtěly definitivně rozhodnout a od druhé čtvrtiny hrály presinkovou obranu po celém hřišti s tvrdostí na hranici a možná i mírně za hranicí pravidel, což rozhodčí pouštěli a naše unavené hráčky nebyly schopny tomuto tlaku čelit. Navíc v prvních minutách této čtvrtiny nám opět zatrnulo, když se na zemi ocitla druhá Jana, která se držela za koleno a její výraz nevěstil nic dobrého…. Toto období jsme prohráli 13:18 a domácí tým se vybudoval sedmibodový náskok v poločase. Po přestávce a odpočinku se naštěstí mírně kulhající Jana na hřiště přece jen vrátila a tak jsme mohli pokračovat dál v 7 hráčkách. Domácí pravidelným střídáním a velkým tlakem na naše hráčky získávaly bod po bodu větší náskok a 21 bodů rozdílu ve skóre před posledním hracím obdobím byl výsledkem převahy domácích. Naše holky však  vyhrabaly poslední zbytky sil, podařilo se nám vyhrát závěrečné dějství 15:14 a více než důstojně jsme dohrály druhé utkání play -off.

 Statistiky:

Zuzka Monsportová – 11b, Míša Dlouhá – 10b, Lucka Rektoříková -9b, Simča Rečková -9b, Jana Nenutilová -9b, Jana Rosíková – 3b, Míša Drtilová – 3b,

 TH – 19/15-79%, trojky -1x, fauly-15

 Prohráváme v sérii hrané na tři vítězná utkání 0:2 a za 14 dni přivítáme v Příboře Liberecké hráčky v odvetě. Zveme všechny příznivce příborského basketbalu na další zápasy play-off 2.ligy žen. Přijďte povzbudit naše holky, budou to určitě potřebovat.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *