Statečný výkon žen v Polabí : 1-1

Sobota 23.11.2013  Basket Slovanka P-H –  BK Příbor – 63:51   (18:17, 14:8, 14:14, 17:12)

                Tímto dvojutkáním  jsme zahájili odvetná utkání 2.ligy. Už odjezd na tato utkání byl poznamenán zdravotními problémy pocházejícími z předchozího utkání v Olomouci – podvrtnuté koleno (Jana Cvernová), přetrhané vazy v kotníků (Jana Nenutilová), nemocí Moniky a také toho, že jsem chtěl nechat odpočívat sestry Pekarčíkovy z důvodu jejich velkého zápasového zatížení, kdy obě hrají tři soutěže. Do Polabí jsme tedy odjeli v osmi hráčkách.

                Samotné utkání v Sadské začalo pro nás dobře, kdy jsme zachytili nástup domácích a drželi jsme vyrovnanou partii celou první čtvrtinu – 18:17. V konci první čtvrtiny si podvrtla koleno Zuzka Bartošová a ze hry odstoupila (Zuzka jde na operaci a všichni ji přejeme brzké uzdravení). Další zdravotní pohroma nás ale čekala ve druhé čtvrtině, kdy po srážce se soupeřkou si ošklivě narazila záda Simona a počet našich hráček schopných přeběhnout tělocvičnu klesl na 6 a když si v 5. minutě třetí čtvrtiny vyrobila svůj třetí faul Míša Dlouhá byla situace už kritická. Soupeř této situace využil a velkým tlakem v obraně si vynutil na našich unavených hráčkách několik chyb v rozehrávce, které trestal rychlými protiútoky. O výsledku definitivně rozhodl nástup domácích do poslední čtvrtiny, kdy 12-ti bodová šňůra znamenala rozhodující náskok. Myslím, že jsme  utkání odehráli se ctí a konečný výsledek 63:51 je vzhledem ke stavu družstva výborný.

Statistiky:

Míša Dlouhá – 12b, Zuzka Monsportová-11b, Míša Drtilová-10b, Míša Broskevičová -8b, Kristýna Štupáková-4b, Lucka Rektoříková-4b, Simona Rečková-2b, Zuzka Bartošová-0b.

TH-10/5-50%, trojky – 0, fauly-18.

Neděle 24.11.2013  Basketbal Nymburk – BK Příbor – 57:67  (14:24, 22:11, 14:18, 7:14)

Ještě v sobotu večer jsme navštívili okresní nemocnici v Nymburku a lékárnu, abychom částečně pořešili zdravotní stav „ženstva“. Možná by bylo dobré navrhnout na schůzi výboru basketbalového klubu, aby na naše utkání byl mikrobus dovybaven základními zdravotnickými pomůckami jako jsou dlahy, berle, obvazový materiál případně nosítka.

V neděli nás čekal soupeř ještě papírově silnější než sobotní – celek Nymburku, v jehož řadách hrají i dvě extraligové hráčky DSK Karlín, na kterých stojí hra Nymburku. Domácí , zřejmě při pohledu na naši lavičku, nás trochu podcenili a výsledkem naši kanonády v první čtvrtině bylo naše vedení 24:14. Ve druhém hracím období se domácí ale probudili a srovnaly hru i skóre – poločas 36:35. Poločasová přestávka  byla pro nás vysvobozením a do třetí čtvrtiny jsme vstoupily s kombinovanou obranou, kdy 4   naše hráčky stály v netradiční zóně 2-2 a jedna naháněla po hřišti nejlepší hráčku soupeřek osobně. Tato „z nouze cnost“ natolik zaskočila domácí tým, že si s naší „pohyblivou a staticky elastickou „ obranou nevěděl a rady a my jsme k úžasu domácích diváků postupně navyšovali vedení až na konečných 10b. Domácí družstvo ve druhé polovině utkání dlao jen 21 bodů. Za výkon na hranici svých možností a možná, že i dál, si všechny hrající i nehrající fandící hráčky zaslouží uznání. V dalším kole hrajeme za 14 dní utkání na domácí palubovce s týmy Pelhřimova a Poděbrad a už výsledky těchto zápasů asi ukáží zda budeme hrát letos play-off či play-out.

Statistiky:

Míša Dlouhá -20b, Míša Drtilová-14b, Kristýna Štupáková-11b, Míša Broskevičová-11b, Lucka Rektoříková-8b, Zuzka Monsportová-3b.

TH-27/20-74%, trojky-1x, fauly-13.

 

 

 

 

 

 

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *