TOROLA CUP 2015

Již 7. ročníku mezinárodního turnaje Torola Cup 2015 se opět zúčastnila špičková družstva z České republiky i ze zahraničí. Příborské družstvo se postupně utkalo s týmy MBA Slávii Kroměříž (vítěz oblastního přeboru Střední Moravy bez jediné porážky a účastník MČR), MBK Viktoria Žilina (vítěz oblasti Střední Slovensko a účastník MSR), Sokol Pražský (vítěz Pražského přeboru bez jediné porážky a účastník MČR), Soproni Sportiskola (špičkové družstvo z Maďarska) a TJ Jiskra Kyjov (2. místo v oblastním přeboru Jižní Moravy).

BK Příbor – MBA Slávia Kroměříž – 64:53
První utkání na turnaji se nám vcelku povedlo, jen rozdíl ve skóre mohl být větší, nebýt našeho zbrklého a nepřesného zakončení jasných střeleckých šancí. Nejlepší výkon podali Milan Machala a Lukáš Michna, který byl také vyhlášen hvězdičkou utkání.

BK Příbor – MBk Viktoria Žilina – 40:54
S nám již známým družstvem ze Slovenska jsme odehráli dobré utkání. Hosté nás přehráli díky dobře zvládnutému postupnému útoku, kdy jsme nedokázali pokrýt náběhy hráčů soupeře ze slabé strany a po zásluze jsme prohráli rozdílem 14 bodů. Ve druhém utkání podali v našem týmu nejlepší výkon Lukáš Michna, Adam Ivánek a Milan Machala, který byl vyhlášen hvězdičkou utkání.

BK Příbor – Sokol Pražský – 39:68
S vítězem přeboru Prahy jsme drželi krok jak herně tak i výsledkově do poloviny utkání – 24:32, pak však jsme přestali poctivě bránit a druhou polovinu jsme jasně prohráli. Hosté nás ve druhé části přehráli zejména díky rychlým protiútokům, které zakládali po našich nesmyslných ztrátách zejména při přihrávkách. Nejlepší výkon podali Adam Ivánek, Lukáš Michna a Marek Slovák, hvězdičkou utkání byl vyhlášen David Dostál.

BK Příbor – Soproni Sportiskola – 44:81
Nejlepší družstvo na turnaji s nejlépe propracovanou obranou a zejména útokem nás přehrálo ve všech herních činnostech. Nestačili jsme pokrýt jejich rychlý protiútok a také na doskoku nás jasně předčili pod oběma koši. Procentuální úspěšnost střelby maďarských hráčů byla na kategorii U11 až neskutečná. Nejlepší výkon podal a po zásluze byl vyhlášen hvězdičkou utkání Adam Ivánek.

BK Příbor – TJ Jiskry Kyjov – 60:44
Poslední utkání celého turnaje rozhodovalo o 4. místě. Na počátku utkání jsme si vytvořili 10 –ti bodový náskok, který jsme s malými výkyvy drželi po celý zápas. Bylo to asi herně nejlepší utkání na turnaji. Všichni hráči odehráli alespoň jednu čtvrtinu a celkem 11 kluků se zapsalo mezi střelce. Nejlepší výkon podal Lukáš Michna a Marek Slovák, který byl vyhlášen také hvězdičkou utkání.

Celkové pořadí na turnaji:
Poř. Týmy Odehr. Vítěz. Prohry Skóre Body
1 Soproni Sportiskola M´04 5 5 0 379 – 203 10
2 Sokol Pražský M´04 5 4 1 320 – 222 9
3 Victoria Žilina M´04 5 3 2 258 – 264 8
4 BK Příbor M´04 5 2 3 247 – 300 7
5 Jiskra Kyjov M´04 5 1 4 216 – 325 6
6 MBA Kroměříž M´04 5 0 5 246 – 352 5

Statistiky hráčů BK Příbor najdete :zde

Mezi nejlepších 10 hráčů turnaje byli zařazeni z našeho týmu Lukáš Michna a Milan Machala. Na turnaji jsme odehráli celkem 5 velmi kvalitních utkání, které potřebujeme hrát, abychom se stále mohli zlepšovat. Zapojilo se celkem 17 hráčů, z nichž 15 dalo nějaký ten bod. Nejlepším střelcem našeho týmu byl Lukáš Michna s průměrem 10,2 bodu na utkání. Všechny kluky musím pochválit za bojovnost a snahu a za přístup k utkáním. Všechna utkání nám ukázala na čem ještě musíme zapracovat, abychom se mohli rovnat nejlepším celkům v republice.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *