Kluci U11 v kvalifikaci o postup na MČR na konečném 2. místě

Druhé kolo kvalifikace o NF v kategorii U11 proběhlo o víkendu 11.-12.4.2015 v Ostravě v hale na ZŠ Dvorského.

BK Příbor – BK Opava 76:32 (26:6, 10:12, 16:11, 3:24)
Po první dobře zahrané čtvrtině (26:6) jsme v dalších dvou čtvrtinách přestali běhat a hrát naši hru, čehož opavští kluci využili a dokázali v těchto dvou hracích obdobích s námi držet zcela krok – 10:12 a 16:11. V poslední čtvrtině jsme se opět probudili a jasně jsme ji vyhráli 24:3. Opavští kluci nás ale pořádně potrápili.

BK Příbor – BK Snakes Ostrava 59:61 (12:14, 13:16, 10:13, 16:8, 8:10)
Po debaklu, který jsme nafasovali v prvním kole kvalifikace v Opavě jsme mohli jít do tohoto zápasu s klidnou hlavou, protože o postupujícím již bylo rozhodnuto. Ze základního kádru nehrál Viktor, který měl turnaj ve fotbale, Adam, který se musel učit na přijímačky a Nikolas, který odjel s rodiči. Od prvních minut se hrál vyrovnaný zápas, kdy jsme si vcelku dobře dokázali poradit s výškovou převahou domácích a úspěšnými kombinacemi v útoku jsme dokázali narušovat obranu Snakesů a skórovat. Před poslední čtvrtinou domácí vedli 43:35 a zdálo se, že dovedou utkání do vítězného konce. Naši kluci bojovali o každý míč, stahovali bod po bodu náskok soupeře až na počátku 8. minuty jsme šli poprvé v zápase do vedení – 50:49. Utkání směřovalo do dramatické koncovky. 0,17 sekund před koncem po faulu našeho hráče stříleli domácí dva trestné hody za stavu 51:49 pro nás. Na čáru trestného hodu se postavil „superman“ ve žlutém dresu č.15, který dokázal po prvním neproměněném trestném hodu druhý vystřelit, bez porušení pravidla o přešlapu i doskočit odražený míč ten zpracovat a úspěšně vystřelit a to vše za 0,17 sekundy ….. rozhodčí tento koš nepochopitelně uznali a šlo se do prodloužení. V prodloužení se dál odvíjela vyrovnaná bitva, kdy jsme bohužel nedali 6 trestných hodů z 10 a Ostraváci již vítězství o 2 body uhájili. Soupeři jsme vítězství darovali svými chybami v rozehrávce a nesoustředěností při zakončování. Zaplněné hlediště vidělo myslím velmi kvalitní utkání, které sneslo ta nejpřísnější kritéria a bylo vyvrcholením celé kvalifikace a sezóny. Ještě jednou gratuluji týmu Snakesu Ostrava k zaslouženému postupu a přeji jim hodně úspěchů na Mistrovství ČR. Neodpustím si však malou poznámku na stranu domácích fandů. Drtivé většině z nich děkuji za skvělou atmosféru v hledišti a za sportovní fandění a povzbuzování. Přál bych si, aby tato většina dokázala zpracovat i těch několik „zabedněných křiklounů“, kteří ještě nepochopili, že se může fandit svému týmu, ale každý by měl respektovat i soupeře.

BK Příbor – TJ Gymnázium Hladnov 98:20 (30:0, 24:8, 11:6, 33:6)
Nedělní utkání proběhlo v přátelském poklidném duchu, kdy si všichni kluci s chutí zastříleli a zaběhali a každý si dal nějaký ten bod.

Statistiky 2.kola kvalifikace:zde

Celkové pořadí v kvalifikaci o NF U11:
1. BK Snakes Ostrava – postup na MČR
2. BK Příbor
3. BK Opava
4. TJ Gymnázium Hladnov

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *