Generálka žen na 2. ligu skončila v Havířově remízou

S týmem BK Havířov, s nímž se budou potkávat i v sezóně, odehrály ve čtvrtek 1. října ženy BK Příbor poslední přípravný zápas před víkendovým startem 2. ligy. Utkání skončilo v základní hrací době remízou, a poněvadž domácí děvčata musela uvolnit halu prvoligovému týmu havířovských mužů, prodloužení se už nehrálo. „Nastoupilo proti nám jedenáct mladých běhavých hráček, tudíž bylo od začátku jasné, že se bude hrát rychle a tvrdě,“ uvedla hrající trenérka příborských žen Michaela Drtilová.

Začátek zápasu se hostujícím děvčatům moc nevyvedl. „Nemohly jsme se chytit v útoku a první body jsme zaznamenaly až po čtyřech minutách hry z trestných hodů,“ popisovala Michaela Drtilová. Hostující tým se ale brzy dostal zpátky do hry a nenechal domácí celek bodově utéct. „Zápas byl velmi vyrovnaný, žádné z družstev si nevytvořilo rozhodující náskok. Naopak vedení se přelévalo ze strany na stranu,“ přiblížila Michaela Drtilová.

V závěru měly k výhře přece jen o kousek blíže hráčky Havířova. Zápasovou tečku ale nezvládly takticky. „Osm vteřin před koncem jsme prohrávaly o dva body. Po vyhození míče z autu nás ale domácí hráčky školácky faulovaly a poslaly nás na čáru trestného hodu. Obě šestky jsme proměnily a zbylé vteřiny jsme zvládly ubránit,“ vylíčila nejlepší střelkyně Příbora v utkání, šestnáctibodová Michaela Drtilová.

Do druhé ligy vstoupí hráčky BK Příbor v sobotu 3. října  od 17. 30 na palubovce TJ OP Prostějov. O den později odehrají druhý zápas sezóny od 10 hodin v Šumperku.

 

BK Havířov –  BK Příbor 48:48 (11:12, 27:24, 39:38)

Body: Drtilová 16, Bartošová 9, Göttlicherová 7, Papáková, Uhrová, Vyvlečková a Nenutilová 4, Štupáková a Špůrková 0. TH: 21/16. Fauly: 12. Trojky: 0.

 

 

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *