Suverénní Příbor: pět zápasů, pětkrát dostal soupeř stovku


Naprosto suverénně procházejí svou soutěží kluci U15 Basketbalového klubu Příbor. V nohách mají už pět utkání a v každém z nich nasázeli soupeři přes sto bodů. Nejkrutěji poražen odjel Bruntál, kterému příborští basketbalisté naložili na cestu zpět 149 bodů!

Přesto to byl právě Bruntál, kdo svěřence Petra Slaného nejvíce zaskočil. „Naše očekávaní dalšího vítězství ovšem dostalo v prvních pěti minutách těžkou ránu. Soupeř nás překvapil rychlou a šikovnou hrou, díky níž jsme se prvních pět minut nemohli dostat do vedení,“ popisoval trenér Petr Slaný.

V dalším průběhu už se ovšem opakoval scénář všech předchozích duelů. „K naší výhře přispěl výškový deficit soupeřova týmu. Skvělou práci odvedli, naši technicky nadaní rozehrávači Patrik Kudry a David Rožek, kteří spolu soupeřili, kdo dá v utkání více košů,“ líčil Petr Slaný.

Zatím nejvyrovnanější utkání sezóny odehráli starší žáci BK Příbor minulé pondělí, kdy hostili béčko BK Snakes Ostrava. Domácí nedokázali proměnit ani jeden tříbodový pokus, trápili se i při střelbě trestných hodů. Přesto zápas zvládli a udrželi svou neporazitelnost. „Bylo znát, že oba soupeři berou utkání velice prestižně. Kluci z Ostravy přijeli v dobré sestavě, připravení se s námi poprat,“ uvedl Petr Slaný.

Domácí ale splnili roli favorita na jedničku. „Soupeře, ale trochu i nás, zaskočil svou technickou hrou Patrik Kudry. David Rožek opět zaujal svými zničujícími rychlými protiútoky a k nezastavení byli i podkošoví hráči Jiří Tomek, Adam Zemánek, Sebastián Kloss i Jakub Velička.

Také v zatím posledním zápase Kvalifikace o ligu žáků proti Krnovu Příbor v neděli dopoledne naprosto dominoval. „Splnili jsme roli favorita. Soupeř nastoupil v neúplném složení a tak jsme mohli bez větších obtíží hrát svojí hru,“ popsal trenér Petr Slaný.

V příštích dvou utkáních se BK Příbor U15 představí na palubovkách soupeřů. V sobotu 17. října jede do Valašského Meziříčí a o den později do Nového Jičína.

 

 

3. kolo (pondělí 28. září)

BK Příbor – BK Snakes Ostrava B 107:73 (32:24, 17:15, 21:20, 37:14)

Body: Patrik Kudry 33, Jiří Tomek 26, David Rožek 20, Adam Zemánek a Sebastian Kloss 7, Filip Klimša 6, Tomáš Sekeráš 4, Jakub Velička a Tomáš Masopust 2.

 

4. kolo (sobota 3. října)

BK Příbor  –  SK Bruntál 149:20 (44:12, 27:6, 37:6, 41:4)

Body: Patrik Kudry 44, David Rožek 36, Jiří Tomek 17, Jakub Velička 16, Adam Zemánek 14, Filip Klimša 8, Sebastián Kloss 6b, Tomáš Masopust a Tomáš Sekeráš 4.

 

5. kolo (neděle 4. října)

BK Příbor – BK Krnov 136:16 (29:3, 32:7, 42:4, 33:2)

Body: Patrik Kudry 46, David Rožek 27, Jiří Tomek 22, Jakub Velička 13, Adam Zemánek 10, Sebastián Kloss 8b, Tomáš Sekeráš 6, Tomáš Masopust a Filip Klimša 2.

 

Aktuální výsledky a tabulka zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *