Příbor hostí pohárový zápas Nového Jičína s Opavou

Atraktivní duel dvou kdysi nesmiřitelných ligových rivalů bude ve čtvrtek 26. listopadu hostit sportovní hala Masarykova gymnázia v Příboře. Kvůli rekonstrukci domácí haly v Novém Jičíně přivítá druholigový BC Nový Jičín ve čtvrtém kole Českého poháru v příborské hale aktuálně třetí tým Kooperativa NBL – Opavu.

Ačkoliv Nový Jičín už nejvyšší basketbalovou soutěž kvůli finančním potížím pět sezón nehraje, v jeho barvách stále nastupují dva pamětníci  derby zápasů Rostislav Pelikán a Roman Medek. Na straně druhé si nejvíce na vyhrocené zápasy vzpomíná současný kouč BK Opava Petr Czudek. „Byly to super zápasy. Moc jsem se znovu do Nového Jičína těšil. Určitě by se mi oživily všechny vzpomínky. Jak na velká vítězství, tak i na zápas, v němž jsme přišli o ligové finále,“ litoval přeložení utkání mimo Nový Jičín Czudek.

Do Příbora přiveze opavský kouč nejsilnější možnou sestavu. „Určitě si nepojedeme zahrát. Kdo bude zdravý, ten do Příbora přijede,“ pozval diváky do haly bývalý reprezentační rozehrávač Czudek.

Utkání 4. kolo Českého poháru začíná v hale příborského gymnázia ve čtvrtek v 19.30 hodin. Vstupné bude netradičně na vstupenku, která stojí 10 korun. Podle posledních informací je hala vyprodaná, posledních pár vstupenek je k prodeji u předsedy BK Příbor Jiřího Slaného.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *