U12: Neporazitelnost trvá. Kluci vyhráli i v Prostějově

Také kluci kategorie U12 vstoupili o víkendu do druhé poloviny soutěže. V 8. kole Oblastního přeboru hráli v Prostějově, kde tamní Orly dvakrát vysoko porazili 62:26 a 78:15. Po 14 odehraných zápasech jsou svěřenci Miroslava Slováka bez porážky na prvním místě tabulky.

„Sérii odvetných utkání jsme zahájili v předehrávaném utkání v neděli v Prostějově. V obou utkáních se hrál oboustranně rychlý a atraktivní basketbal, který nebyl svázán žádnou velkou taktikou a divákům se tak musel líbit,“ popisoval trenér týmu chlapců U12 Miroslav Slovák. „Jelikož jsme měli výškovou převahu i pod koši, dali jsme mnoho košů po doskocích v útoku. Po doskocích pod naším košem se nám zase dařily rychlé protiútoky,“ líčil Miroslav Slovák. Slova chvály našel ale i pro domácí tým. „Vzhledem k tomu, že prostějovský tým tvoří především hráči kategorie U11, podali domácí velmi dobrý výkon. Náš tým musím pochválit za bojovnost, obranu a snahu o rychlou hru. Nadále ale musíme zapracovat na přihrávkách a na kombinacích při zakončování akcí tři na dva a dva na jednoho, kde máme stále ještě velké rezervy,“ uvedl trenér Slovák, jenž dal týmu tentokrát známku +2 a nejlepšími hráči v prvním utkání vybral Erika Havla a Štěpána Maléře. Ve druhém utkání si toto ocenění vysloužili Adam Ivánek a Vojtěch Kubečka.

K dalšímu utkání nastoupí hráči týmu U12 v sobotu 16. ledna, v domácí tělocvičně při ZŠ Npor. Loma budou hostit čtvrtý Snakes Frýdek-Místek.

 

Oblastní přebor chlapců U12, 8. kolo

Orli Prostějov – BK Příbor 26:62 (8:14, 3:17, 9:10, 6:12)

Body: Erik Havel 12, Štěpán Maléř10, David Dostál 8, Vojtěch Kubečka 6, Michal Slovák, Lukáš Michna a Ondřej Linart 5, Marek Slovák a Adam Ivánek 4, Matěj Kuliha 3. Fauly: 17. TH: 14/8.

 

Orli Prostějov – BK Příbor 15:78 (3:19, 4:19, 4:16, 4:24)

Body: Ondřej Linart, Adam Ivánek a Vojtěch Kubečka 12, Erik Havel 11, Lukáš Michna 10, David Dostál 6, Jan Hanzlík a Štěpán Maléř 4, Matěj Kuliha, Marek Slovák a Michal Slovák 2, Radim Kadlučka 1. Fauly: 12. TH: 8/4.

 

Statistiky prvního utkání zde

 

Statistiky druhého utkání zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *