Kluci U12 vyhráli první kolo kvalifikace

Výborně vstoupili do kvalifikace do Národního finále basketbalisté BK Příbor U12. Na domácím hřišti porazili všechny tři protivníky a do druhého kola, které se hraje na konci února v Ostravě, půjdou z první pozice.

BK Příbor – BK NH Flames Ostrava 62:29 (19:7, 13:11, 16:8, 14:3)

V úvodním utkání prvního kvalifikačního turnaje se Příbor utkal se soupeřem, proti kterému ještě nikdy nenastoupil. „Vždy jsme byli nalosování do jiných skupin Oblastního přeboru a ani v turnajích jsme na sebe ještě nenarazili,“ řekl trenér BK Příbor U12 Miroslav Slovák. Domácí kluci začali koncentrovaně a první čtvrtinu vyhráli vcelku jasně 19:7. „Ve druhé části jsme pokračovali v solidním výkonu a soupeř nás zastavoval jen za cenu faulů. Už ve třetí minutě měli hosté čtyři fauly a do konce čtvrtiny jsme tak mohli zahrávat šestnáct trestných hodů. Proměnili jsme jich ale pouze sedm. Ve třetí a čtvrté čtvrtině jsme již jen kontrolovali výsledek a snažili jsme se ušetřit nějaké ty síly na odpolední utkání se Snakesem,“ popisoval kouč Miroslav Slovák.

Body: Milan Machala 11, David Dostál 10, Lukáš Michna 9, Štěpán Maléř a Adam Ivánek 5, Jan Hanzlík, Viktor Ivánek a Erik Havel 4, Marek Slovák, Vojtěch Kubečka, Michal Slovák, Matěj Kuliha a Jakub Kott 2, Ondřej Linart a Daniel Lunda 0. Fauly: 20. TH: 25/10.

Statistiky

BK Příbor – BK Snakes Ostrava 44:39 (21:13, 12:7, 5:12, 6:7)

Ve druhém sobotním utkání se kluci BK Příbor utkali s největším favoritem kvalifikační skupiny, týmem BK Snakes Ostrava. „Předčasné finále prvního kvalifikačního turnaje nabídlo velmi kvalitní minižákovské utkání. Soupeře, se kterým jsme se letos potkali dvakrát na turnajích a odešli jsme vždy poraženi o více než dvacet bodů, jsme zaskočili v první čtvrtině velmi dobrou obranou, díky které se nám povedla osmibodová šňůra v osmé a deváté minutě,“ popisoval kouč BK Příbor Miroslav Slovák.

První hrací období vyhrál jeho tým 21:13, což bylo pro výsledek utkání zřejmě rozhodující. „Ve druhé části jsme pokračovali v dobrém výkonu a i druhá rotace dokázala soupeře v minisouboji porazit 12:7. Hosté se snažili nás zaskočit nasazením Bena do 3. čtvrtiny, ale nám se dařilo zastavit útočné snahy hostů i přes nepříjemné krvavé zranění Milana a jeho absenci v posledních čtyřech minutách čtvrtiny. Poslední část byla na body chudá a i přes prohru 6:7 jsme uhájili velmi cenné vítězství nad velkým rivalem,“ radoval se kouč.

Body: Milan Machala 10, Lukáš Michna a Adam Ivánek 9, Viktor Ivánek a David Dostál 5, Vojtěch Kubečka, Štěpán Maléř a Erik Havel 2, Michal Slovák, Jan Hanzlík, Marek Slovák, Ondřej Linart a Matěj Kuliha 0. Fauly: 17. TH: 35/14.

 Statistiky

BK Příbor – BK Opava 72:24 (18:10, 17:4, 18:4, 19:4)

K vítězství v prvním kole kvalifikace potřebovali kluci z Příbora v neděli dopoledne porazit soupeře z Opavy. A to se jim bez větších obtíží podařilo. „Nedělní utkání s Opavským týmem jsme měli zcela jasně od počátku ve své režii a velký herní prostor dostali i hráči, kteří nepatří do dvou základních rotací. S touto šancí se každý z nich vypořádal, jak uměl,“ řekl trenér BK Příbor U12 Miroslav Slovák.

Body: Milan Machala 15, Lukáš Michna 11, Štěpán Maléř 8, Vojtěch Kubečka a Erik Havel a Adam Ivánek 6, David Dostál 5, Marek Slovák 4, Michal Slovák 3, Vojtěch Pustějovský, Jan Hanzlík, Viktor Ivánek a Ondřej Linart 2, Matěj Kuliha, Daniel Lunda a Jakub Kott 0. Fauly: 16. TH: 24/12.

Statistiky

Vítězství v domácím turnaji dává svěřencům Miroslava Slováka velkou šanci probojovat se do národního finále, které se letos hraje v Hradci Králové. Postupuje ale jen jeden, a proto musí první pozici potvrdit i 27. a 28. února v Ostravě.

„Odehráli jsme velmi dobrý turnaj a před druhou částí kvalifikace, která proběhne za tři týdny v ostravské hale Tatran, máme stále šanci postoupit. Dokázali jsme porazit o 33 bodů 7. tým loňského pořadí Mistrovství ČR a o 5 bodů 5. tým stejného turnaje. Je dobře, že je stále o co hrát. I když jsme první turnaj vyhráli, stále považuji družstvo Snakes za největšího favorita kvalifikace. My se jim budeme snažit jejich roli co nejvíce ztížit, i když bude velice těžké porazit takto silný a konsolidovaný výběr dva krát po sobě,“ uvedl trenér Miroslav Slovák.

Další výsledky 1. kola kvalifikace o postu do NF

Snakes – Opava 105:9, Opava – NH Flames Ostrava 74:13, NH Flames Ostrava – Snakes Ostrava 24:72.

Pořadí po prvním kvalifikačním turnaji

1. BK Příbor

2. BK Snakes Ostrava

3. BK NH Flames Ostrava

4. BK Opava

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *