Muži prohráli počtvrté v řadě. Padli i ve Vsetíně

K poslednímu utkání základní části Oblastního přeboru zajížděli basketbalisté BK Příbor na palubovku doma dosud neporaženého Vsetína. A domácí svou sérii udrželi, když příborské basketbalisty porazili 81:72. Pro hráče Příbora to byla naopak už čtvrtá porážka v řadě.

„Do Vsetína jsme k poslednímu utkání skupiny odjeli s deseti hráči. V nově rekonstruované hale měli sice problém s výškou jednoho koše, který šel zvednout pouze do výšky 2,95 metrů, s tím jsme se ale vyrovnali během chvilky,“ popisoval trenér mužů Libor Piškytl.

Domácí Zbrojovka začala aktivněji a získala mírný náskok, který drželi celou první čtvrtinu. Druhá část naopak patřila hostům z Příbora. „Ve třetí čtvrtině tým držel Martin Říčka, který nastřílel 12 z 16 bodů. Nicméně stále jsme nedokázali domácím vzít vedení. I přes vyrovnanou čtvrtou část utkání se domácím stále dařilo držet náskok a zaslouženě nás porazili,“ uvedl Libor Piškytl.

„Vinu dávám především totálnímu výpadku na doskoku, jak obranném, tak útočném a neschopnosti ubránit prostor pod košem, kde domácí dominovali. Opět se ukázalo, že pokud nebudeme trénovat, budeme zápasy vyhrávat jen stěží. Za celou sezónu jsme nebyli schopni se pořádně sehrát. Naopak střelecké tréninky se odrazily v úspěšnosti trestných hodů. Za dva zápasy jsme se zvedli skoro o 40 procent,“ líčil Libor Piškytl.

 

Oblastní přebor 2. třídy – skupina B, 10. kolo

Zbrojovka Vsetín – BK Příbor 81:72 (18:11, 36:35, 57:51)

Body: Říčka 30 (2 trojky),  Kretschmann 10 (1), Pavelka 10, Knápek 9 (1), Rynda 7, Gala 4, Bobko 2. Fauly: 23/23. Trojky: 3/4. TH: 13/23-18/24.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *