Kluci Toroly získali v kvalifikaci o NF zatím jednu výhru

S bilancí jedné výhry a tří porážek se z prvního kvalifikačního turnaje o postup do Národního finále, které se hrálo v ostravské hale Tatran, vrátili nejmladší minižáci TOROLA Basket Teamu Příbor. „Kluci odehráli úžasné zápasy a dokázali se popasovat s týmy, které tvoří hráči hned několika přípravek. Jedná se tedy o jakési výběry. Díky patří také rodičům za skvělou a trvalou přízeň a povzbuzování,“ zhodnotil vystoupení týmu U11 trenér Robert Bukovjan.

 

BK NH Ostrava – TOROLA Basket Team Příbor 75:50 (16:11, 17:14, 52:7, 17:18)

Domácí tým NH Ostrava už kluci z Příbora v sezóně dvakrát porazili. Na posílený tým ale tentokrát nestačil. „Soupeř se od našich předešlých soubojů několikanásobně posílil a začíná se nám malinko vzdalovat. Vyhráli jsme pouze poslední čtvrtinu o jediný bod. Další dvě ze tří čtvrtin jsme, sice těsně, ale prohráli. Nelichotivý závěrečný výsledek a pětadvacetibodový rozdíl se zrodil ve třetím hracím období, ve kterém nás soupeř porazil o 18 bodů,“ popisoval trenér Robert Bukovjan.

Body: Michna Lukáš 16 (TH 7/4), Kubečka Vojtěch 12 (4/4), Maléř Štěpán 8, Ivánek Viktor 6 (6/4), Pustějovský Vojtěch 4, Domitra David a Kött Jakub 2, Kuliha Matěj 0 (2/0). TH: 19/12 (63,16%).

 

TOROLA Basket Team Příbor – BK Opava 59:64 (6:20, 22:6, 22:20, 9:18)

Ve druhém utkání se příborští talenti poměřili s basketbalisty z Opavy. Přes špatný úvod nakonec prohráli o pouhých pět bodů. „Z mého pohledu jednoznačně nejhezčí utkání celé kvalifikace. Velká škoda, že jsme se soupeřem nedokázali držet krok v úvodním dějství zápasu, ve kterém nám jasný favorit odskočil na rozdíl 14 bodů,“ líčil trenér Robert Bukovjan.

Poločas vyhrál tým Toroly Příbor o dva body, po třetí čtvrtině svůj drobný náskok zdvojnásobil, bohužel závěrečná pasáž hry znovu patřila Opavě. „Opava má ve své skupině Oblastního přeboru zápasovou bilanci 16:0. V závěru zápasu nechali její trenéři hrát to lepší ze svého kádru, přesto jsme ještě dvě a půl minuty před koncem vedli o pět bodů. Po vlastních chybách, které ale našim hráčům v žádném případě nevyčítám, vyhrál soupeř závěr zápasu 10:0 a strhnul tak vítězství na svou stranu. Hráčům jsem přes porážku poděkoval za předvedený výkon,“ komentoval trenér.

Body: Ivánek Viktor 17 (13/7), Maléř Štěpán 16 (10/4), Kubečka Vojtěch 13 (3/1), Michna Lukáš 10 (5/2), Wavra Filip 2, Bordovský Jan 1 (2/1). TH: 33/15 (45,46%).

 

TJ Gymnázium Hladnov – TOROLA Basket Team Příbor 14:112 (6:31, 2:34, 2:22, 4:25)

Proti nejslabšímu účastníkovi kvalifikace nastupovali kluci Toroly s jednoznačným cílem – konečně zvítězit. A to se jim bez větších komplikací i podařilo. „Do zápasu jsme nastupovali s třemi jasnými úkoly. Každý musí skórovat, chceme dosáhnout stovku a nesmíme dostat více než 10 bodů. První úkol byl splněn už v průběhu třetí čtvrtiny, druhý se nám podařilo splnit ve druhé minutě poslední části, ovšem třetí úkol zůstal nesplněný. A to především díky špatnému vstupu do zápasu. Nicméně i přesto jsme utkání zvládli v tréninkovém tempu,“ popisoval Robert Bukovjan

Body: Maléř Štěpán 21 (2/1), Michna Lukáš 14, Kött Jakub 11 (4/1) a Kubečka Vojtěch 11 (5/1), Bordovský Jan (6/2) a Ivánek Viktor 10 (2:2), Gabzdyl Vít 8, Hanzlík Jan 6, Maslaňak Jakub, Lyčka Michael a Wavra Filip 4, Pustějovský Vojtěch 3 (2/1), Domitra David, Kuliha Matěj a Masopust Kryštof 2. TH: 21/8 (38.1%).

 

TOROLA Basket Team Příbor – BK Snakes Ostrava 47:40 (8:13, 16:12, 9:7, 14:8)

 

Do závěrečného střetnutí prvního kola kvalifikace vstupovali, vzhledem k předcházejícím výsledkům obou týmů, do utkání v roli mírného favorita basketbalisté BK Příbor. Plnili ji ale jen v první a částečně i v druhé čtvrtině do stavu 18:10. „Závěr druhého dějství se nám moc nepovedl a soupeř ucítil šanci. Smutné bohužel je, že ostravským hadům byla do druhého poločasu naordinovaná ne příliš basketbalová taktika v obraně. Naši hráči si s házenkářskou obranou ve stylu ‚vyhrát za každou cenu‘ nevěděli vůbec rady a dali za celý druhý poločas pouhých 15 bodů. Poradit si s ní ani nemohli, protože útočné činnosti proti takové obraně vůbec netrénují,“ popisoval trenér Robert Bukovjan.

„Překvapilo mě, že se k takové podlosti uchýlil velezkušený trenér, kterého jsem až do tohoto zápasu považoval za skutečného odborníka na minibasketbal, jejíž pravidla jasně hovoří o tom, že ve všech kategoriích minižactva jsou družstva povinna uplatňovat osobní obranu po celou dobu utkání. Nutno podotknout, že to neměl vůbec zapotřebí, neboť BK Snakes Ostrava Národní finále v kategorii U11 pořádá a jako pořadatel má účast jistou,“ dodal Robert Bukovjan.

O podání protestu ale neuvažuje. „Musel bych mít jejich bránění natočené na video, poslat ho na patřičná místa, ale na výsledek zápasu by to stejně nemělo žádný vliv. Nebudeme naříkat. Vždy klukům říkám, že měli lépe bránit, ztratit méně míčů, proměnit více šancí a vyhráli bychom,“ doplnil trenér.

Body: Michna Lukáš 13 (9/3), Ivánek Viktor (9/5) a Kubečka Vojtěch 7 (6/3), Kött Jakub 4 a Maléř Štěpán 4 (4/2), Lyčka Michael a Pustějovský Vojtěch 2, Kuliha Matěj 1 (2/1), Bordovský Jan 0 (2/0). TH: 32/14 (43,75%)

 

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *