Snadná výhra a těsná porážka juniorek

Poslední dva domácí zápasy sezóny odehrály juniorky Basketbalového klubu Příbor. A ačkoliv se s domácí halou Masarykova gymnázia neloučily vítězstvím, když v neděli prohrály s Brandýsem nad Labem těsně 62:63, svým příznivcům nabídly parádní podívanou. A to i v sobotu, kdy rozstřílely Mladou Boleslav vysoko 80:51.

„V sobotu bylo už podle rozcvičky jasné, že kvalita bude na naší straně. I začátek utkání byl z naší strany mnohem lepší. Pak jsme ale za stavu 13:2 přestaly nepochopitelně hrát, dovolily jsme soupeřkám vyrovnat a začaly tahat za kratší konec. Zabraly jsme až ve druhém poločase, kdy jsme kvalitní obranou začaly získávat jednoduché míče a dařilo se nám i zakončovat,“ popisovala trenérka BK Příbor U19 Michaela Drtilová.

V neděli do Příbora přicestovaly hráčky z Brandýsa nad Labem. „První čtvrtina byla nahoru dolů a výsledek kopíroval první čtvrtinu sobotního utkání – 18:18. Ve druhé čtvrtině byly soupeřky všude o krok před námi především díky našim chybám v obraně a tak jsme šly do druhého poločasu s mankem jednoho koše,“ uvedla trenérka Michaela Drtilová.

Ve druhé půlce se obrana domácího týmu zlepšila, bohužel ho opustilo střelecké štěstí. Naopak soupeřky se v nouzi dostaly ke šťastným střelám a tak bylo skóre vyrovnané až do napínavé koncovky. „V ní jsme měly 13 vteřin do konce míc na polovině Brandýsa a prohrávaly jsme o bod. Ani tři střelecké pokusy ale ke vstřelení koše nestačily.

Opět nás neporazil soupeř, nýbrž my samy. Je to škoda, takové zápasy mrzí, hlavně, když neproměníme 13 šestek,“ litovala trenérka.

Poslední dvě utkání skupiny play out odehrají basketbalistky Příbora 16. dubna v Brandýse nad Labem a o den později v Mladé Boleslavi.

 

BK Příbor – Basket Pastelka Mladá Boleslav 80:51 (18:18, 35:27, 60:40)

Body: Busková 22, D. Drabíková 18, Königová 17, Šimičková 11, Dvořáková 6, Chromečková, N. Drabíková a Linartová 2, K. Reichertová a Hyplová 0. TH: 19/11. Trojky: 1. Fauly: 25.

 

BK Příbor – BK Brandýs nad Labem 62:63 (18:18, 34:36, 49:50)

Body: Busková 16, D. Drabíková 14, Königová 13, N. Drabíková 5, K. Reichertová 4, Dvořáková a Šimíčková 3, Chromečková a Hyplová 2. TH: 30/17. Trojky: 1. Fauly: 17.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *