Kadetky U17 vstoupily do soutěže těsnou výhrou

DSC_0038V úvodním utkání nadregionálního přeboru přivítaly příborské kadetky U17 na domácí palubovce Masarykova gymnázia družstvo z Bruntálu. A vyhrály těsně 47:45.

BK Příbor – SK Bruntál 47:45 (8:11, 14:7, 12:13, 13:14)

Od první minuty se na hřišti odehrávala velká bitva. Úvod utkání patřil domácím děvčatům, nicméně první čtvrtinu vyhrál Bruntál o tři body. Do druhé čtvrtiny vstoupilo lépe příborské basketbalistky a v poločase z toho bylo vedení o čtyři body. V dobrém výkonu pokračovala děvčata BK Příbor i ve třetím dějství a v sedmé minutě svítilo na tabuli 31:20 pro ně. „Bruntálská děvčata se ovšem nevzdala a během tří minut snížila náš náskok na tři body. Ve čtvrté čtvrtině nervy drásající boj pokračoval. Když jsme v páté minutě získali osmibodový náskok, zdálo se, že utkání dovedeme v klidu do vítězného konce. Ale Bruntál se vzepjal k závěrečnému náporu a náš náskok vyrovnal, když poslední koš vstřelil v poslední minutě. Drama vrcholilo! Děvčata to nepoložilo a z následného útoku povedenou střelou odmítla k velké radosti zaplněného hlediště Terka Sobková prodloužení. Naše děvčata zaslouží za předvedenou hru a velkou bojovnost pochvalu,“ radoval se trenér týmu U17 Petr Hejtmánek.

Body: Alice Chromečková 12, Terezie Sobková 10, Klára Reichertová 9, Vendula Reichertová 8, Lucie Rojíčková 4, Stela Kostelníková a Gabriela Rubinová 2, Denisa Hejtmánková, Michaela Tončíková, Martina Linartová 0.

Ve 2. kole budou hrát příborská děvčata opět doma. V sobotu 22. října přivítají v hale Masarykova gymnázia od 11 hodin soupeřky z Hranic.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *