Muži porazili o bod Frýdek-Místek

mužiČtvrtou výhru v sezóně si připsali muži BK Příbor. V pátek 25. listopadu přivítali na domácí palubovce Frýdek-Místek, který porazili o jeden bod 67:66. V tabulce Oblastního přeboru 2. třídy jim patří 2. příčka.

BK Příbor – BK Frýdek-Místek 67:66 (13:21, 23:39, 48:54)

Frýdek-Místek muži v minulé sezóně porazili v obou zápasech, začátek prvního letošního měření sil ale patřil hostům, kteří první poločas vyhráli o propastných 16 bodů! „Zaostávali jsme v důrazu i v bránění střílejících hráčů, špatně jsme řešili clony,“ popisoval trenér mužů BK Příbor Libor Piškytl.

Nejvyšší bodový náskok soupeře se vyšplhal na 18 bodů a zdálo se, že se může opakovat výbuch z Českého Těšína. „Druhou půlku jsme začali agresivněji, zrychlili jsme přesun do útoku a stáhli ztrátu o deset bodů. V poslední čtvrtině jsme se bodově dotáhli a zápas šel do dramatické koncovky, kterou v náš prospěch rozhodli Mateo Bilić a Jarda Kretschmann. V poslední minutě se za stavu 60:65 Mateo postavil na čáru trestného hodu, ale trefil pouze první šestku. Druhou neúspěšnou ale zúročil Jarda dvěma body po doskoku a 30 vteřin před koncem trefil důležitou vyrovnávající trojku na 66:66. Následná ztráta soupeře nám pak dala ještě šanci na poslední útok, ve kterém sekundu před koncem Mateo získal faul a druhou šestku proměnil, čímž ustanovil konečný verdikt,“ líčil dramatickou koncovku Libor Piškytl. K výhře pomohl 17 body a dvěma trojkami Petr Knápek.

Další utkání Oblastního přeboru 2. třídy čeká muže tento pátek 2. prosince od 19 hodin v Třinci.

Body: Knápek 17 (2 trojky), Bilić 16, Kretschmann 12 (1), Bukovjan 11 (2), Říčka 7, Bobko 2, Obercian 2. Fauly: 20. TH: 11/29 (38%). Trojky: 5.

 

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *