Druhou část žákovské ligy zahájili kluci výhrami

Basketbalový tým chlapců kategorie U14 zahájil druhou část žákovské ligy v Ostravě, kde se nejprve v sobotu 7. ledna utkal s BK Snakes Ostrava B a den nato s BK Hladnov. Obě utkání příborští kluci vyhráli.

BK Snakes Ostrava B – BK Příbor 57:60 (14:17, 14:18, 13:9, 16:16)

Čtyři nejlepší hráči rezervního družstva Snakesů byli před zahájením druhé části ligy přesunuti do A týmu, který postoupil do extraligy. „Proto jsme snad poprvé, a asi i naposled, měli v utkání s tímto týmem díky Davidovi Dostálovi a Tomášovi Sorkovi výškovou převahu pod koši. Bohužel se nám tato výhoda nepodařila uplatnit tak, jak bychom si představovali,“ uvedl trenér BK Příbor U14 Miroslav Slovák.

První utkání roku bylo vyrovnané, přesto tým z Příbora kromě pěti minut v první části celé utkání vedl. „I když domácí mohutně finišovali, vítězství jsme si nenechali vzít. Domácím jsme nicméně nabídli až příliš možností svými ztrátami na rozehrávce. Nejlepšími hráči byli Milan Machala a David Dostál,“ řekl trenér.

Body: David Dostál a Milan Machala 13, Štěpán Novák 12, Adam Ivánek 8, Erik Havel, Vojtěch Kubečka a Štěpán Maléř 4, Tomáš Sork 2, Lukáš Hanzelka, Jan Hanzlík, Adam Maslaňak a Alex Ryšánek 0. Fauly: 15. TH: 2/10.

BK Hladnov Ostrava – BK Příbor 43:82 (0:37, 20:9, 13:18, 10:18)

V neděli se kluci U14 BK Příbor představili na palubovce Hladnova. O výsledku utkání rozhodla už první část, kterou hosté vyhráli rozdílem několika tříd 37:0! „V dalších třech částech naše pozornost a koncentrovanost výrazně poklesla, akce jsme přehrávali a překombinovávali. Z toho pramenily ztráty a výrazně se snížila i střelecká produktivita,“ hodnotil trenér Miroslav Slovák.

Plusem utkání bylo, že všichni hráči dostali ve hře stejný prostor, což u vyrovnaných zápasů nebývá obvyklé. „První utkání v kategorii U14 odehrál Viktor Ivánek (ročník 2006 – nejmladší minižák) a sedmi body ukázal, že se v této kategorii nemusí bát hrát. Nutno ale konstatovat, že domácí kluci od našeho prvního vzájemného utkání v říjnu udělali výrazný výkonnostní posun. Nejlepšími hráči našeho družstva byli Milan Machala a Štěpán Novák (až na to předržování míče na rozehrávce),“ dodal Miroslav Slovák.

Body: Milan Machala 16, Štěpán Novák 13, Adam Ivánek 9, Ondřej Linart a Tomáš Sork 8, Viktor Ivánek 7, Erik Havel 5, Štěpán Maléř a Alex Ryšánek 4, Lukáš Hanzelka a Vojtěch Kubečka 3, Adam Maslaňak 2, Filip Vymětal 0. TH: 12/29. Fauly: 18. Trojky: 2.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *