Juniorky nestačily na Brno a znovu ani na Kyjov

Ligové juniorky BK Příbor se o víkendu doma utkaly v ligovém play out s protivníky z jižní Moravy. Oba zápasy ale prohrály. V sobotu podlehly o pět bodů rezervě Handicapu Brno, v neděli o čtyři body Kyjovu.

BK Příbor – SŠMH Handicap Brno  60:65 (12:20, 27:38, 40:52)

Když hrála rezerva extraligových Žabin v Příboře v říjnu loňského roku, dokázaly domácí hráčky silného protivníka o dva body porazit (69:67). A se stejným cílem nastupovaly juniorky BK Příbor k utkání i tentokrát. „Prvních osmnáct minut bylo z našeho pohledu naprostá tragédie. Tak děravá obrana se místy nevidí snad ani v oblastním přeboru. Dostávaly jsme pořád dokola jednoduché koše a sbíraly navíc faul za faulem,“ zlobila se trenérka příborského týmu juniorek Michaela Drtilová.

V 19. minutě se ale holky probudily a poslední dvě minuty prvního poločasu vyhrály 10:2. „Druhý poločas byl úplně jiný. Holky bojovaly v obraně a na útočné polovině hrály přímočařeji na koš a nevymýšlely zbytečné hlouposti. V poslední čtvrtině jsme měli navrch a náskok soupeřek, který byl místy až 17bodový, jsme dokázaly minutu a půl před koncem utkání stáhnout na pouhé tři body. Koncovka nám ale nevyšla a utkání jsme prohrály o pět bodů. Škoda prvního poločasu, za druhou polovinu holky zaslouží pochvalu. Zejména pak za poslední čtvrtinu, kde vážně bojovaly až do poslední minuty,“ řekla trenérka.

Body: Königová 19, Busková 15, D. Drabíková 10, K. Reichertová a V. Reichertová 6, Maléřová a Šimíčková 2, A. Chromečková a Dvořáková 0. TH: 16/11. Trojky: 1. Fauly: 22.

Obě předchozí utkání sezóny hráčky Příbora s Kyjovem prohrály a z výhry se neradovaly ani v neděli 5. února na domácí palubovce. V neúplné tabulce play out si přesto drží druhou pozici.

BK Příbor – TJ Jiskra Kyjov 67:71 (27:16, 42:39, 57:53)

Soupeřky přijely k utkání pouze se sedmi hráčkami, navíc bez svých klíčových hráček. „Naše snaha odčinit předchozí porážky se tak mohla zdát snazší, nicméně nebyla. První čtvrtinu jsme sice vyhrály 27:16, když jsme dokázaly zejména na útočné polovině soupeřky jednoznačně přehrávat, ale druhá čtvrtina začala být opět tragická. Zase jsme spaly na obranné polovině a zejména na doskoku, kde si i značně menší hráčky soupeřek dokázaly doskočit své střely a zakončit napodruhé i napotřetí a nakonec úspěšně zakončit,“ popisovala trenérka Michaela Drtilová.

Ani ve druhé polovině utkání nepředváděly domácí basketbalistky to, co umějí, čehož soupeřky využili k otočení skóre. „Je až neuvěřitelné, že Kyjov dokázal vyhrát v sezóně pouhé čtyři utkání, z toho tři s námi. Jsem hodně zklamaná, protože holky vůbec nedokázaly využít svých kvalit. Někdy mám pocit, že kdybych na ně mluvila čínsky, tak to vyjde úplně nastejno…,“ svěřovala se Michaela Drtilová.

Body: Königová 17, Busková 16, K. Reichertová 13, D. Drabíková 6, A. Chromečková a Šimíčková 4, V. Reichertová 3, Maléřová a Dvořáková 2, S. Kostelníková 0. TH: 16/12. Trojky: 1. Fauly: 17.

V 5. kole ligového play out mají juniorky BK Příbor volný los, v 6. kole pocestují 19. února do Poděbrad.

 

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *