Drama v Poděbradech juniorky zvládly

Druhou výhru si v play out skupině juniorské ligy připsaly příborské basketbalistky U19. Zajely si pro ni do Poděbrad, kde zvítězily o pouhé dva body 57:55. V tabulce jim patří druhá příčka.

Basket Poděbrady – BK Příbor 55:57 (10:16, 23:30, 35:44)

Juniorky BK Příbor odcestovaly do Poděbrad v omlazené sestavě, která by měla být základem týmu v příštím ročníku juniorské ligy. A výkon i výsledek trenérku Michaelu Drtilovou potěšil. „Přestože jsme se musely vyrovnat se zdravotními problémy, není budoucnost tohoto týmu vůbec špatná,“ řekla trenérka.

Hráčky Příbora držely v Poděbradech prakticky celé utkání zhruba desetibodový náskok, dobře bránily a nutily soupeřky využívat celých 24 vteřin na útok a volit nouzové střely. „Útok byl konečně přímočařejší, s jednoduchými nájezdy a přihrávkami, ze kterých pramenily naše body. Co nás limitovalo, byly hloupé ztráty z driblinku či přihrávek, bídné trestné hody a zejména obranný doskok, kde jsme naprosto hořely a soupeřky mnohdy zakončovaly i čtyřikrát v řadě. Díky těmto hloupým chybám domácí ve 4. minutě poslední čtvrtiny dotáhly náš náskok a utkání se zdramatizovalo,“ popisovala Michaela Drtilová.

Dvě minuty před koncem čtvrté desetiminutovky už hostující družstvo vedlo o pouhý bod. A posledních 35 vteřin utkání bylo infarktových. „Našim cílem bylo hrát dlouhý útok, ale to by bylo přeci moc jednoduché. Po vydriblování míče následovala přihrávka na Kláďu Königovou, která ovšem skončila ihned v zázemí. Následně byla díky nenahlášené cloně nucena střídat Venda Reichertová a po našem timeoutu jsme měly míč na polovině soupeřek. Holky jsem upozornila, aby so ze zámezí přesně nahrály, bohužel stal se přesný opak. Dorka Drabíková sice přihrála přesně, ale bohužel hráčce v bílém. Naštěstí i tento útok soupeřek jsme dokázaly ubránit a pouhých 6 vteřin do konce utkání jsme stále držely těsný náskok dvou bodů. Míče se ujala Gába Busková a driblovala na polovině soupeřek, zfaulovala ji její vlastní noha a míč skončil opět v zázemí. Takhle v poslední půl minutě dokázaly naše tři nejzkušenější hráčky zdramatizovat utkání – prý pro diváky 🙂 Naštěstí vše dopadlo dobře a my si domů přivezly cenné body,“ líčila koncovku trenérka.

V 8. kole play out juniorské ligy se hráčky BK Příbor utkají v neděli 5. března od 12 hodin na domácí palubovce s týmem SBŠ Ostrava B.

Body: Busková 24, V. Reichertová 12, Drabíková 8, Königová 7, K. Reichetová, A. Chromečková a Maléřová 2, Šimíčková a S. Kostelníková 0. TH: 17/7. Trojky: 0. Fauly: 14.

 

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *