Špatná první čtvrtina stála hráčky U15 zápas v Prostějově

Basketbalistky U15 předehrávaly v pátek 20. října 6. kolo Nadregionální soutěže v Prostějově. Na hřišti lídra tabulky nenavázaly na výhru s Havířove a především kvůli mizerné první čtvrtině si odvezly porážku o 13 bodů.

TJ OP Prostějov – BK Příbor 53:40 (20:7, 27:18, 40:30)

Hodnocení trenéra Miroslava Sýkory: Utkání se hrálo ve velmi rychlém tempu. Domácí družstvo mělo velmi dobrý vstup do utkání a vytvořilo si třináctibodový náskok. Našim hráčkám se především naopak v útoku nedařilo měli jsme velmi špatné trestné hody (25/6 – 24%). Ve 2. čtvrtině naše družstvo již podalo zlepšený výkon a vyhrálo ji 11:7, i zbylé dvě části byly vyrovnané.

Škoda začátku utkání, které nám uteklo, jinak ve zbývajících čtvrtinách naše družstvo bylo vyrovnaným soupeřem domácích. V zápasech děláme stále stejné chyby – špatné přihrávky, krytí míče při driblingu, špatná střelba trestných hodů a nedůrazné zakončení z pod koše – děvčata si musí zvyknout na lepší koncentraci v zápasech. Doufám, že v budoucnu herní projev zlepší.

Když porovnám první utkání doma s Prostějovem, který nás porazil v neúplné sestavě rozdílem 24 bodů, tak včera naše děvčata podala proti soupeři, který doma nastoupil v úplné sestavě velmi dobrý výkon.

Body: Zajícová 19, Hofmanová 11, Rašková 4, Zlámalová, Špačková a Pěnčíková 2, Wavrová, Netušilová, Masopustová a Činčalová 0. Fauly: 15/12. Trojky: 2/0. TH: 19/7 (36,8%) – 25/6 (24,0%).

Příští utkání odehrají hráčky U15 v domácím prostředí, a to v sobotu 11. listopadu od 9 hodin proti SBŠ Ostravu B.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *