Výlet do Přerova vítězství nepřinesl

V 11. kole Oblastního přeboru cestovaly děvčata týmu U13 v neděli 21. ledna 2018 do Přerova, kde se utkaly se smíšeným domácím týmem. A právě tři kluci v sestavě domácího týmu byly rozdílovým faktorem obou zápasů.

TBS Přerov mix – BK Příbor 64:40 (24:6, 35:16, 48:28)

Body: Hladíková 10, Pařenicová 10, Kubalová 5, Debefová P. 4, Tomaškovičová 4, Jurečková 2, Koďousková 2, Motalová 2, Debefová I. 1. TH: 1/4 (25%). Fauly: 5.

TBS Přerov mix – BK Příbor 56:40 (18:10, 28:14, 52:20)

Body: Hladíková 14, Kubalová 10, Debefová P. 8, Pařenicová 4, Debefová I. 2, Chromečková 2. TH: 0/1 (0%). Fauly: 4.

Hodnocení trenéra Libora Piškytla: Tým z Přerova jsme poznali před půlrokem, kdy jsme se v Přerově účastnili místního turnaje, ovšem tentokrát proti nám nastoupil i se třemi chlapci stejné věkové kategorie. Díky výškové převaze soupeře dostaly holky v podstatě jediný úkol odstavovat všechny hráče od koše a nepouštět je do bedny. Místy se nám to dařilo, ale na doskoku máme stále největší rezervy. Co se týče obrany, musím holky pochválit, zápas od zápasu brání lépe a lépe. Jen se k ní musí naučit přistupovat zodpovědně jako tým a víc v ní komunikovat, pak pro ně bude snazší i ta individuální část. V útoku už tolik pozitiv nenajdu, stále se dopouštíme zbytečných ztrát, způsobených nerozvážností, nedůsledností a špatným vyhodnocováním základních situací. Ať už přihrávky do soupeřových rukou nebo ztráty při driblinku.

Holky proti klukům nastoupili s respektem, o čemž svědčí obě čtvrtiny, které jsme prohráli o 18 bodů. V obou nastoupili dva kluci, kteří se dohromady postarali o 24 bodů v prvním a o 28 bodů ve druhém zápase. Ovšem v momentně, kdy trenér domácích nechal hrát v poslední čtvrtině pouze děvčata, vyhráli jsme skvělých 20:4. Věřím, že už se při odvetném utkání nebudeme bát a ukážeme, že Přerov zvládneme porazit i s chlapci!

Osobně jsem mile překvapen výkony Katky Koďouskové, která zahrála své nejlepší dvojutkání, Terky Motalové, která se konečně dokázala prosadit i bodově, a Ivči Debefové, která mimo svou vynikající obranu poprvé skórovala v obou zápasech.

 

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *