Náročný týden zakončily dívky U13 výhrou nad Lipníkem

Šest utkání v šesti dnech odehrály v minulém týdnu basketbalistky kategorie U13. Náročný týden zakončily děvčata třetí letošní výhrou v Oblastním přeboru.

BK Příbor – BK Frýdek-Místek 25:59 (2:15, 4:33, 14:53)

BK Příbor – BK Frýdek-Místek 25:55 (8:18, 12:34, 19:47)

Komentář trenéra Libora Piškytla: Naše družstvo si v uplynulém týdnu zahrálo na největší hvězdy z NBA a během šesti dnů odehrálo šest náročných utkání. Nejprve jsme v neděli 4. března přivítali stále se zlepšující holky z Frýdku-Místku. Výšková převaha soupeře, jak už to u nás na maloměstě bývá zvykem, byla znatelná. Po dlouhé celotýmové marodce jsme nastoupili prakticky bez jediného tréninku a výsledek tak byl jednoznačný. Obě utkání jsme prohráli rozdílem třídy a náš cíl pro úterní výjezd byl jasný – zlepšit obranu.

SBŠ Ostrava – BK Příbor 36:33 (5:9, 13:15, 28:23)

SBŠ Ostrava – BK Příbor 29:20 (15:4, 19:8, 23:14)

Komentář trenéra Libora Piškytla: Na palubovce silné SBŠ Ostrava jsme si tedy dali jediný úkol – poctivě a zodpovědně přistupovat k obraně a za žádnou cenu nepouštět soupeře do vymezeného území. V prvním zápase se nám to dařilo výborně a poločas jsme vyhráli, bohužel pak přišel až příliš typický výpadek ve 3. čtvrtině, čímž nám soupeř odskočil a i přes skvělý finiš jsme podlehli o 3 body.

Ve druhém zápase nám pro změnu nevyšla první část, ve které nás Ostrava deklasovala o 11 bodů, a to už se po zbytek zápasu těžko dohánělo. Vedení si domácí holky udržely až do konce zápasu. S výkonem jsem byl ale i přesto spokojen. Děvčata splnila to, co jsme si před zápasy řekli, a co se vítězství týče – holky už vědí, že nepřijde samo. Musíme dřít, dřít a dřít – výsledky se poctivou prací dostaví. Za úterý bych rád poděkoval rodičům, kteří jednak zajistili dopravu, ale vytvořili taky příjemnou atmosféru.

BK Příbor – BK Lipník nad Bečvou 21:30 (9:2, 15:10, 17:24)

BK Příbor – BK Lipník nad Bečvou 45:24 (11:4, 15:10, 33:14)

Komentář trenéra Libora Piškytla: V posledním dvojutkání jsme v sobotu hostili družstvo z Lipníku nad Bečvou. Poučeni z chyb jsme si věřili, první poločas vyhráli o 5 bodů, ale typická krize z 3. čtvrtiny (-12 bodů) nám cestu za výhrou znemožnila. Herně jsme soupeře přehrávali, bohužel si za veškeré výpadky můžeme sami.

Jak jsme si řekli před druhým zápasem v šatně – hlavně se z toho nepo…t. Přestali jsme si všímat výkonů soupeře a soustředili se jen na svou hru. Od obrany až po útok. V poločase jsme uhráli stejný výsledek, ve třetí části pak konečně přišel zlom. Čtvrtinu jsme vyhráli 18:4 (!) a konečný stav ještě zvýšili na rozdíl 21 bodů. Oproti prvnímu zápasu jsme se tedy polepšili o 30 bodů, což nepotřebuje další komentář. Holky konečně přišly na to, že když budou soustředěně hrát od začátku až do konce jako jeden tým, tak si nemusí lámat hlavu s tím, že je soupeř vyšší, ale ani s tím, že je soupeř lepší. Zápasy totiž nevyhrávají jednotlivci, nýbrž týmová a poctivá práce. Máme kvalitní tým a za tento výkon jsem na děvčata hrdý. Jde vidět, že to, co děláme, má smysl. Nesmíme však usnout na vavřínech, pokud chceme dále růst a zlepšovat se. Zároveň jsem rád, že rodiče přešli od trénování k fandění – vytvořili příjemnou atmosféru, tlačili nás dopředu a holky na hřišti to určitě pocítily. Za to Vám patří velký dík!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *