Drama s Bruntálem vítězné až v prodloužení

Dvě zcela odlišná utkání odehráli v sobotu 9. a v neděli 10. listopadu na domácí palubovce kluci U15. Zatímco drama s Bruntálem našlo vítěze až v prodoužení, utkání s Krnovem bylo téměř rozhodnuté po první čtvrtině.

BK Příbor – SK Bruntál 63:61 (12:14, 18:16, 14:15, 13:12, 6:4)

Body: David Domitra 32 (TH: 13/4), Michal Grozman 13 (1/1), Vít Gabzdyl 9 (2/1), Jakub Kött 7, Filip Wavra. TH: 16:6 (37,5%). Trojky: 1 (Kött). Fauly: 15.

Hodnocení trenéra Roberta Bukovjana: V odvetném utkání proti Bruntálu nás, vzhledem ke stavu zraněných hráčů, nečekalo nic jednoduchého. Vyrovnané úvodní čtvrtiny zápasu napovídaly, že budeme svědky napínavého a dramatického klání. Bohužel jsme nic navíc nepřidali ani po přestávce, tahanice proto pokračovala i po ní.

K neproměňování šanci jsme ještě začali daleko víc chybovat a počet ztrát na naší straně rostl. Není se tedy co divit, že po čtyřiceti odehraných minutách byl stav 57:57 a my museli do prodloužení. V tom jsme byli pouze šťastnějším týmem a vítězství jsme překlopili na naši stranu.

Jako trenér se z takového vítězství nemohu moc radovat, protože jak jsem již zmínil, dramatičnost zápasu jsme „vyrobili“ sami zmařenými šancemi na skórování, ztrátami a taktéž neochotou bránit. Jediné pozitivum je, že jsme zvládli vypjatou koncovku a ukázali tak větší zápasovou zkušenost proti soupeři.

BK Příbor – BK Krnov 59:38 (11:1, 16:9, 19:11, 13:17)

Body: David Domitra 19 (TH: 3/1), Vít Gabzdyl 11 (2/1), Michal Grozman 8 (1/0), Ondřej Skupeň 6, Vilém Gabzdyl 5 (1/0), Matěj Kuliha 3 (2/1), Patrik Frydrych, Jakub Kött (2/0) a Jakub Macek 2, Filip Wavra 1 (2/1), David Straka (2/0) 0. TH: 15:4 (26,67%). Trojky: 1 (Vilém Gabzdyl 1). Fauly: 23.

Hodnocení trenéra Roberta Bukovjana: V neděli jsme hráli s Krnovem, který ve dvojičce dvakrát porazil Bruntál, ale na palubovce to nebylo vůbec znát. Nevím, zda za tou změnou stála důrazná promluva k hráčům před zápasem, nebo přítomnost asistenta Marka Slováka na lavičce, ale musím říct, že úvod zápasu hráli kluci excelentně. Dovolit soupeři za deset minut hry jediný bod z trestných hodů hovoří za vše.

V dobré hře jsme pokračovali i v následujících minutách zápasu, a to i přesto, že jsme do hry zapojili všechny hráče. Úspěšný výsledek vycházel z obrany, která se se sobotní defenzivou nedala vůbec srovnat. Nemůžeme ale bránit jenom v případě, kdy na nás neustále někdo huláká z lavičky. Dobrá obrana musí být automatismem, nemůže se odvíjet od toho, že se mi včera nechtělo a dneska chce. O všem, a především o dobré obraně vypovídá fakt, že nejvíce bodujícího hráče Krnova, s průměrem 28,5 bodu na zápas jsme ubránili na 7 bodech. Ve svých hodnoceních téměř nikdy neuvádím jména hráčů, ale za obranu krnovského lídra musím dnes pochválit Michala Grozmana.    

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *