Po výhře v Lipníku přišel nezdar ve Zlíně

V sobotu i v neděli bez dvou klíčových basketbalistek odehrály děvčata U15 další dvě utkání Nadregionální ligy. V Lipníku „povinně“ zvítězily. V neděli 10. listopadu ve Zlíně neuspěly, přestože tým přijela podpořit a bodově znovu táhla pivotmanka Hana Peterová. Do utkání kromě zraněné Hany Tomaškovičové neodehrála také střelkyně Kateřina Chromečková.

BK Lipník nad Bečvou – BK Příbor 59:60 (13:9, 30:29, 39:43)

Body: Kateřina Chromečková 13 (1 trojka), Barbora Činčalová 12, Tereza Hladíková a Eva Pařenicová 10, Pavla Debefová 7, Eliška Kubalová 6, Kateřina Koďousková 2, Zuzana Kovaříková, Erika Kostelníková a Lucie Krejčí 0. TH: 7/16 (44%). Trojky: 1. Fauly: 24.

Hodnocení zraněné hráčky Hany Tomaškovičové: V sobotu 9. listopadu jsme se vydali na zápas do Lipníka nad Bečvou. V první čtvrtině jsme neplnily to, co jsme si s trenérem řekli před zápasem, a proto jsme ji prohrály o 4 body. Po důrazné domluvě během přestávky nastoupil do druhé desetiminutovce úplně jiný tým, který začal plnit pokyny a do poločasu jsme stáhly ztrátu na rozdíl jednoho bodu.

Věděly jsme, že nesmíme polevit, a díky dobré obraně jsme ve třetí čtvrtině obrátily vedení na svou stranu. V poslední části se náš výkon měnil jako den a noc, soupeřky jsme pustily ke snížení, ale výsledek jsme si pohlídaly a zápas dotáhly do vítězného konce.

Hodnocení trenéra Libora Piškytla: I s absencí dvou hráček základní rotace to měla být kontrolovaná výhra, nikoliv infarktový zážitek. Na tabuli svítilo 24 vteřin do konce při vedení o jediný bod. Celých 24 vteřin jen pro nás – osm na přechod půlky a zbylých 16 na udržení míče v našich rukou. Bohužel v tak vypjatém závěru už nebyl prostor zapojit selský rozum, a tak domácí házely ještě čtyři trestné hody. Bohudík neúspěšně.

Přes nervózní závěr si holky zaslouží pochvalu, zkušenosti každým zápasem rostou. Hned čtyři hráčky se dostaly do dvouciferných čísel. Podržela nás mimo jiné Káča Chromečková, která dala všech 13 bodů ve druhé půlce utkání, včetně velmi důležité trojky dvě minuty před koncem, kterou nás poslala do vedení.

SKB Zlín – BK Příbor 65:54 (24:15, 33:31, 49:44)

Body: Hana Peterová 20, Tereza Hladíková 11, Pavla Debefová 10, Eva Pařenicová 7, Eliška Kubalová 4, Barbora Činčalová 2, Zuzana Kovaříková, Kateřina Koďousková, Erika Kostelníková a Lucie Krejčí 0. TH: 10/26 (38%). Trojky: 0. Fauly: 14.

Hodnocení zraněné hráčky Hany Tomaškovičové: V neděli jsme vyrazili do Zlína. První část jsme znovu nehrály tak, jak jsme měly a prohrály o 9 bodů. Ve 2. čtvrtině jsme se vzpamatovaly a hrály náš basket a stáhly skóre na rozdíl dvou bodů.

Moc jsme chtěly znovu vyhrát, ale naší nepozorností a leností jsme pouštěly jednoduché koše. Díky tomu jsme třetí čtvrtinu prohrály o tři body a do rozhodující části šly s mankem pěti bodů. Snažily jsme se nepolevit a zabrat. Hlavně hrát svou hru. Ale opět jsme soupeřky nechávaly jednoduše skórovat. Naší leností jsme je nechaly vyhrát.

Hodnocení trenéra Libora Piškytla: V utkání se Zlínem nás sice pod košem razantně posílila Hanka Peterová, která ukázala dominanci na obou koncích hřiště, ovšem z perimetru nám odpadla Káča Chromečková. Střelkyně, jejíž body nám v zápase chyběly. Utkání rozhodla (ne)koncentrace na obranném doskoku, čili neustále opakující se problém, díky kterému prohráváme hratelné zápasy. Chybí nám agresivita a ten správný hlad, který by nás hnal za každým míčem. Každopádně pochvala celému týmu za kolektivní výkon v obou zápasech!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *