Na první letošní výhru děvčata nečekala

Žádné čekání na první vítězství v roce. Hráčky BK Příbor U15 hned v úvodním utkání roku 2020 doma po výborném výkonu porazily ve skupině o 6. až 11. místo Rožnov o dvacet bodů.

BK Příbor – TJ Rožnov pod Radhoštěm 53:33 (11:4, 18:10, 6:15, 18:4)

Body: Hana Tomaškovičová 14, Tereza Hladíková 13, Pavla Debefová 8, Barbora Činčalová 7, Eliška Kubalová 6, Erika Kostelníková 4, Eliška Figarová 1, Lucie Krejčí a Zuzana Kovaříková 0. TH: 3/16 (19%). Fauly: 6.

Hodnocení trenéra Libora Piškytla: Po potupné porážce v posledním zápase loňského roku v Rožnově nás v prvním letošním utkání Nadregionální ligy čekal, tentokrát na domácí palubovce, stejný soupeř. Věděli jsme, že zápas to bude náročný, ale s výhodou domácího prostředí jsme nechtěli opakovat debakl z Rožnova ani infarktovou výhru o jeden bod v prvním vzájemném měření sil.

Začali jsme opatrně, čemuž odpovídalo i skóre 5:2 po šesti minutách hry. Motory se nám povedlo nastartovat až v druhé části. Především dobrou obranou v postupném útoku jsme šli do poločasu s 15bodovým vedením.

Úkol číslo 1 do druhé poloviny bylo soupeřky nepodcenit a nenechat se omámit vysokým vedením. Neboť moc dobře víme, jak v našem podání třetí čtvrtiny vypadají. A stejné to bylo i tentokrát. My jsme spali a hosté snížili během deseti minut na rozdíl pouhých šesti bodů. Poslední čtvrtinu ale holky zvládly skvěle. V poslední desetiminutovce rožnovským děvčatům povolily pouze čtyři body a hned v úvodním utkání roku dokráčely díky skvělé týmové práci a po nejlepším výkonu v sezoně, pro první vítězství.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *