Basket kemp 2015 v Rožnově nadchl


Téměř osmdesát dětí od šesti do osmnácti let z Basketbalového klubu Příbor odcestovalo znovu v polovině srpna do Rožnova pod Radhoštěm. Od soboty 18. do pátku 21. srpna se baskeťáci zúčastnili tradičního Basketbalového kempu. „Je to pravidelná prázdninová akce klubu. V minulosti jsme jezdívali do Čeladné, na Základní škole 5. května v Rožnově jsme potřetí. Máme tady díky vedení a panu školníkovi výborné podmínky,“ řekl vedoucí Basket kempu 2015 Miroslav Slovák.

Mimo tvrdé přípravy na dlouhou nadcházející sezónu si mladí basketbalisté a basketbalistky užili také spousty legrace při různých soutěžích či výletech. „Náplní soustředění byla všeobecná sportovní příprava zaměřená na rozvoj rychlosti, výbušnosti a obratnosti, ze které budou čerpat v příštích měsících. Naším úkolem, a také přáním bylo, aby se děti skamarádily a naučily se fungovat v kolektivu,“ přiblížil trenér Slovák.

Budíček v sedm hodin, po budíčku rozcvička a snídaně, a pak už trénink. Po obědě oddych a znovu do sportovního. „Některá družstva stihnou za den dva, jiná i tři tréninky,“ líčil trenér Slovák. Dojít si pro večeři pak může být trochu problém. Nohy totiž bolí. A tak někteří do večerky v deset ani nevydrží. Ale dětem dril o prázdninách nevadí. „Soustředění mě baví, každý rok jsou tady nové soutěže, letos jsme navíc dostali výborného trenéra Libora Piškytla,“ svěřovala se hráčka U13 Jana Netušilová. „Celé prázdniny se do Rožnova těším, letos jsem tu už potřetí a je to tady znovu skvělé,“ doplnil ji stejně starý Tomáš Sork.

A kdo se letos o mladé basketbalisty v Rožnově staral? O děvčata U11 trenérka Pavla Zlevorová, o stejně staré kluky Robert Bukovjan, kluky U12 a U13 vedl Miroslav Slovák, děvčata U13 Libor Piškytl. Zbylé dvě kategorie – děvčata U15 a U19 – opečovávala Michaela Drtilová. S programem i zábavou pomáhali také Irena Bukovjanová, Petr Bobko, Ivo Nedoma, Anna Zlevorová, Jana Kelnarová, Tomáš Pataki, Zuzana Bartošová, Zuzana Štefková a Martina Žourková. Díky!

[imagebrowser id=86]

[nggallery id=86]

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *