Jan Veselý přišel mezi mladé basketbalisty

Jen pár dní před startem olympijské kvalifikace v srbském Bělehradě se na závěrečný trénink sezóny za našimi mladými basketbalisty zastavil jeden z nejlepších současných českých basketbalistů a odchovanec BK Příbor Jan Veselý.

Svým následovníkům předal v pondělí 27. června sladké odměny, které děti vybojovaly v kolektivních soutěžích, vyfotil se s nimi a všem se ochotně podepsal. Děti jemu i celému českému národnímu týmu na oplátku popřály hodně štěstí v kvalifikaci do Ria.

Tu Češi zahájí v úterý 4. července. Utkají se s Japonskem a Lotyšskem, a pokud uspějí, narazí v bleskovém play off na někoho z tria Srbsko, Angola, Portoriko. Na olympijské hry postoupí z této šestice ale jen vítěz.

 

Jan Veselý (24. dubna 1990) zahájil svou basketbalovou kariéru v BK Příbor a následně BK Snakes Ostrava. V roce 2007 přestoupil do slovinského klubu Geoplin Slovan odkud byl v roce 2008 byl vyměněn do srbského Partizanu Bělehrad. Zde se stal oporou týmu a oblíbencem srbských fanoušků.

Veselý se v roce 2010 stal nejlepším mladým hráčem do 22 let v celé Evropě. V roce 2011 byl draftován do NBA jako celkově šestý týmem Washington Wizards. V únoru 2014 byl vyměněn do týmu Denver Nuggets za zkušeného rozehrávače Andrého Millera. V létě 2014 opustil NBA a od sezóny 2014-2015 nastupuje za tým Fenerbahce Ulker Istanbul.

S tureckým týmem letos vyhrál národní pohár i ligu a postoupil až do finále Final Four Euroligy, v němž ale podlehl CSKA Moskva. Jan Veselý byl vybrán do nejlepší pětky letošní Euroligy.

 

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *