Kluci U12 mají po šesti zápasech šest výher

Naprosto suverénně zatím procházejí Oblastním přeborem basketbalisté U12. V neděli 8. října doma hostili Frýdek-Místek a v obou zápasech vysoko zvítězili.

 TOROLA Basket Team Příbor – BK Snakes Frýdek Místek 92:14 (22:4, 24:2, 12:4, 34:4)

Body: Viktor Ivánek 22, Jakub Kött 20 (TH 1/0), Vojtěch Pustějovský 16, Jan Bordovský 8, David Straka 8, Kryštof Masopust a Filip Wavra 6, Michal Grozman 4, David Domitra 2. TH: 1/0 (0%).

TOROLA Basket Team Příbor – BK Snakes Frýdek Místek 97:27 (13:11, 28:4, 32:0, 24:12)

Body: Viktor Ivánek 28, Jan Bordovský 18 (TH 4/2), Jakub Kött 16, Kryštof Masopust 10, David Domitra 8, Vojtěch Pustějovský 7 (2/1), Patrik Frydrych 2, Michal Grozman 2, Jakub Maslaňák 2, David Straka 2, Filip Wavra 2. TH: 6/3 (50%).

Komentář trenéra Roberta Bukovjana: Oproti tvrdé práci v zápasech s ostravským Snakesem z minulého kola oblastního přeboru U12 nás tentokrát čekali hadi frýdecko-místečtí a daleko jednodušší zápasy. Nicméně jsem trenér, který bude vyžadovat v každém zápase po svých hráčích to, na čem se dohodneme v šatně. Před každým zápasem máme stanovený cíl, který chceme splnit, a to bez ohledu na to, jestli hrajeme s nováčkem nebo s favoritem soutěže.

Z výsledku jsem nadšený. Hra do útoku nebyla vůbec špatná, jen nás mohou mrzet některé špatné přihrávky a taky to, že jsme se nedokázali, nebo nechtěli vyzkoušet natrénovaný postupný útok. Nicméně k jednotlivým zápasům či čtvrtinám se nemá cenu vracet, spíš bych zhodnotil, co mi tentokrát ve výkonech svých svěřenců vadilo.

Především jsme neplnili všechny dané a stanovené cíle. V prvním utkání, jsem si musel vzít oddechový čas už po minutě a půl, a to především kvůli obrannému doskoku. Nebo spíš nedoskoku. Dovolíme soupeři pět útočných doskoků, a tudíž pět dalších šancí ohrožení našeho koše. Být to se zdatnějším soupeřem, tak mu bude pohodlně stačit jedna, maximálně dvě šance a sbíráme míč ze síťky. To že se nám nějaké naše zakončení nepovede, to se samozřejmě stane, ale kde nesmíme povolit, je obrana a k ní patří i obranný doskok.

Ve druhém utkání jsme měli dát více bodů a dostat méně bodů než v předcházejícím utkání, což jsme splnili na 50 procent. Je možná těžké namotivovat kluky před zápasem, ve kterém jsme jasnými favority, ale vždy klukům připomínám, že i takové zápasy musíme odehrát koncentrovaně. Máme šanci vyzkoušet si věci, které se učíme na tréninku.

Ve 4. kole hosti TBT Příbor na domácí palubovce v neděli 22. října od 9 a 10.30 hodin Krnov.

 

 

 

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *