Juniorky ligu neudržely a po třech letech sestupují

Neúspěchem skončila letošní sezóna příborských basketbalových juniorek. Mladý tým se nedokázal vyrovnat s odchodem klíčových opor, v sezóně vyhrály pouhé dva zápasy, což v konečném zúčtování znamená sestup.

„Do této sezóny jsme nevstupovaly s vidinou umístění na předních příčkách a ani v klidném středu tabulky. Předpokládala jsem ale, družstvo, z něhož odešly klíčové hráčky, bude bojovat v každém utkání alespoň o dobré výsledky. Nakonec tomu tak i bylo, avšak za úplně jiných okolností. Skupina nebyla nijak silná a všechny týmy vyjma týmů Brna a Havířova byly vyrovnané. Bohužel, ani tento fakt nám nedopomohl k lepším výsledkům,“ upozornila trenérka příborských juniorek Michaela Drtilová.

Ta upozornila, že drtivou většinu zápasů hráčky neprohrály proto, že by byl soupeř lepší. „Kdyby tomu tak bylo, nebyla bych zklamaná. Bohužel se opakovaně stávalo, že jsme podlehly vinou vlastních chyb, kterým se snaží vyvarovat starší minižákyně, nikoliv starší dorostenky. Po letních prázdninách jako by děvčata zapomněla, co vše se naučila v předchozí sezóně,“ zlobila se Michaela Drtilová. „Paradoxně nejlepší utkání jsme odehrály proti nejlepším týmům soutěže Žabinám Brno a Havířovu,“ doplnila trenérka.

Juniorky BK Příbor dosáhly ve skupině C ligy juniorek na jediné vítězství ze třinácti pokusů a musely hrát jen ve skupině o udržení. Ani v té se jim ale nevedlo a z deseti zápasů vyhráli znovu jen jedno a skončily poslední. „Bohužel s bídnou tréninkovou docházkou jsme ani lepších výsledků dosahovat nemohly,“ zlobila se Michaela Drtilová.

„Do letošní sezóny juniorek zasáhlo celkem deset hráček. Tři z ročníku 1999, dvě hráčky ročníku 2000, tři hráčky ročníku 2001 a dvě hráčky ročníku 2002. Po letošní sezóně se s mládežnickým basketbalem rozloučily Adéla Maléřová, Dora Drabíková a Karin Šimíčková. S týmem se po letošní sezóně loučím i já a přeji děvčatům mnoho úspěchů a radosti v další basketbalových letech,“ uzavřela Michaela Drtilová.

 

Individuální statistiky

Do všech utkání (23) zasáhly:           Maléřová, V. Reichertová, K. Reichertová a Sobková

Nejvíce nastřílených bodů:                Reichertová Vendula (261)

Průměr bodů na utkání:                      Drabíková Dora (11,7)

Nejvíce trojek:                                      Šimíčková Karin (14)

Nejvíce střílených trestných hodů:    Reichertová Vendula (111)

Úspěšnost trestných hodů:                 Šimíčková Karin (73,8%)

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *