Tým chlapců U15 odehrál domácí přípravný turnaj

Předsezónní test absolvoval na domácí palubovce Masarykova gymnázia tým chlapců do 15 let. V přípravném turnaji, který se uskutečnil v sobotu 1. a v neděli 2. září, obsadil Basketbalový klub Příbor druhou příčku za vítězným Zlínem.

Třetí příčku obsadil Bruntál a čtvrtý skončil Krnov, který ale odehrál jen první den turnaje. V neděli už ze zdravotních důvodů nepřijel. Domácí turnaj, na němž startovaly týmy U17, byl pro ligové družstvo BK Příbor U15 vyvrcholením předsezónní přípravy, která začala na týdenním soustředění v Rožnově pod Radhoštěm a pokračovala dvoufázovými tréninky v Příboře.

Hodnocení turnaje trenérem Miroslavem Slovákem: Do Příbora přijely týmy SKB Zlín, SK Bruntál a BK Krnov. V základní části turnaje jsme nejprve prohráli se Zlínem 55:76 především z důvodů, že jsme proti fyzicky mnohem lépe disponovanému soupeři nezvládli první čtvrtinu 11:27. Ve zbylé části zápasu jsme již hráli zcela vyrovnanou partii. Ve druhém sobotním utkání jsme vcelku jasně přehráli tým z Krnova 73:33.

V nedělním prvním ranním utkání jsme nastoupili proti našemu tradičnímu soupeři Zlínu a po zcela vyrovnaných třech čtvrtinách (51:49) jsme v závěru měli přece jen více sil a po zásluze jsme zvítězili 66:58. V základní části jsme obsadili 2. místo a postoupili jsme do finále. Jelikož družstvo Krnova v neděli nedorazilo, sehráli jsme hned po našem ranním utkání i finálové utkání s týmem SKB Zlín. Bez alespoň minimálního odpočinku jsme proti neporaženému týmu neměli moc šancí a prohráli jsme vysoko 33:73.

V posledním utkání turnaje, který se hrál již jen jako přátelské, došlo k překvapení, když tým z Bruntálu porazil zlínské kluky o dva body. Tento výsledek ukázal, jak je těžké hrát dvě utkání v kategorii U17 po sobě. Ani fyzicky zdatné družstvo, jakým byl Zlín nedokázalo podat dobrý výkon.

S výkony našeho družstva jsem spokojený. Kluci podali dobrý výkon, bojovný, sice s množstvím chyb a ztrát, které se ale dají v této části sezóny čekat. Všechna utkání jsme odehráli v dobrém tempu a překvapivě jsme ani neztráceli moc fyzicky i proti starším soupeřům. Teď už jen doladit formu a hurá do žákovské ligy U15, kde v sobotu 15. září v úvodním kole zajíždíme na palubovku těžkého soupeře SAM BŠM Brno.

STATISTIKY

tabulka

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *