Tým U15 zahájí extraligové bitvy doma s USK Praha

Skvělé třetí místo obsadilo po 9 vítězstvích a 5 porážkách ve skupině C základní části Žákovské ligy družstvo kluků U15. Společně s brněnskými týmy SAM a tygři a ostravským Snakesem si zajistilo postup do extraligy U15 mezi dvanáct nejlepších týmů této věkové kategorie v České republice.

Ze skupiny A postoupili spolu s Píseckými Sršni Sokol Pražský, Tygři Praha a USK Praha, ve skupině B obsadila čtyři postupová místa Nymburk, Liberec, Holice a Pardubice. Na mistrovství České republiky postoupí z této nově vytvořené skupiny nejlepších osm.

Hraje se systémem, že týmy ze stejné skupiny už spolu hrát nebudou a jejich vzájemné výsledky z žákovské ligy se započítávají i do extraligy. „My proto vstupujeme do nadstavbové části se dvěma vítězstvími a čtyřmi porážkami,“ uvedl trenér týmu U15 Miroslav Slovák.

Týmy BK Příbor a BK Holice jsou jedinými účastníky extraligy, kteří nemají status vrcholového centra mládeže či centra mládeže. „Příborští příznivci basketbalu tak budou mít možnost vidět to nejlepší z české mládežnického basketbalu v kategorii patnáctiletých kluků,“ upozornil trenér Miroslav Slovák.

Extraligové boje zahájí tým BK Příbor U15 už tuto sobotu 5. ledna proti USK Praha (v 17 hodin). O den později Příbor přivítá od 10 hodin loňského mistra republiky Sokol Pražský. „Za čtrnáct dní pak přivítáme další dva protivníky zvučných jmen Nymburk a Liberec. Zveme všechny příznivce příborského basketbalu, aby přišli povzbudit naše borce,“ uvedl kouč Miroslav Slovák.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *