Skvělý úvod na Nymburk nestačil

Pouze jedno utkání odehráli o uplynulém víkendu basketbalisté U15. V sobotu 19. ledna odehráli doma proti Nymburku skvělé utkání, nicméně s porážkou na jeho konci. Nedělní utkání proti Liberci bylo na žádost hostí odloženo.  

BK Příbor – BA Nymburk 50:63 (13:7, 12:23, 15:16, 8:14)

Body: Dostál 15, Machala 10 (2 trojky), Havel 8 (2 trojky), Michna 5 (1 trojka), Ivánek 4, Kubečka 2, Marek Slovák, Michal Slovák a Hanzlík 2, Bentkowski, Smažák a Maléř 0. Trojky: 3. TH: 19/7-37%. Fauly: 22. Užitečnost: Machala 7, Michna 5, Havel 4.

Hodnocení trenéra Miroslava Slováka: Utkání jsme zahájili ve velmi svižném tempu, dařila se nám nátlaková hra a výsledkem toho bylo po prvních deseti minutách naše vedení 13:7. Po přestávce jsme polevili v nasazení a soupeř toho využil ke snížení našeho náskoku.

Ve druhé části druhé čtvrtiny šli hosté poprvé do vedení a v poločase svítil na ukazateli stav 25:30 v náš neprospěch. Ve třetí části jsme postupně snižovali náskok soupeře až na dva body (v 6. minutě), pak jsme ovšem svými vlastními chybami dovolili soupeři odskočit na sedm bodů. V poslední části si hosté vedení pohlídali a zaslouženě zvítězili.

Naši kluci se snažili, makali v obraně, ale proti obrovské fyzické převaze výběrového týmu středních Čech a okolí neměli moc šancí. Dostat se ke koši přes statné hráče hostů byl velký problém a střelba z dlouhé vzdálenosti nám moc nešla. Také úspěšnost trestných hodů byla špatná – 19:7 (37 procent). Dvanáct neproměněných trestných hodů při tak nízkém skóre je luxus, který si nemůžeme dovolit.

Náš nedělní soupeř Liberec požádal o odložení utkání z důvodu účasti svých hráčů v EYBL.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *