Tým chlapců U15 je šestým nejlepším v Česku

Výborné šesté místo vybojovali kluci U15 na nedávném republikovém šampionátu (1. až 4. května 2019), který hostila brněnská hala Morenda. Tým BK Příbor vyhrál jedno utkání z pěti, nicméně předčili například ostravský Snakes, jenž obsadil 8. příčku.

Účast na závěrečném turnaji si vybojovalo osm nejlepších družstev extraligy, které byly rozděleny do dvou skupin. BK Příbor byl ve skupině A společně s družstvy Sokol Pražský, BK Kondoři Liberec a Sokol Sršni Písek. Ve druhé skupině byly tři moravské týmy SAM Brno, Snakes Ostrava a pořádající Tygři Brno, doplněné týmem BA Nymburk.

BK Příbor – Sokol Pražský 78:79 (27:19, 17:25, 9:14, 25:21)

Hodnocení trenér Miroslava Slováka: Úvod utkání nám vyšel znamenitě a první čtvrtina byla zcela jasně v naší režii – 27:19. Zaskočený soupeř se vzpamatoval ve druhé části a do poločasové přestávky šli oba týmy za vyrovnaného stavu 44:44. Ve třetí části nám trochu vyschl střelecký prach a Sokolíci nám mírně bodově odskočili. Toto manko jsme stáhli v 5. minutě posledního dějství a od té chvíle se oba týmy přetahovali o vedení a utkání vyvrcholilo napínavou koncovkou. Na počátku závěrečné minuty jsme šli do vedení o jeden bod, hosté kontrovali košem, pak nedali dva trestné hody a na nás byla poslední střela, na kterou jsme měli 14 vteřin. Bohužel v koši náš pokus neskončil a soupeři se radovali z nejtěsnější výhry 79:78. Kluci odehráli super utkání s loňským Mistrem ČR a druhým týmem extraligové tabulky. Nejlepším našim hráčem byl vyhlášen Erik Havel.

BK Příbor – Sokol Sršni Písek 73:90 (16:21, 27:25, 10:30, 20:14)

Hodnocení trenér Miroslava Slováka: Souboj s dalším Sokolským týmem jen o pár hodin později jsme začali svižně, ale hosté spoléhající se na dvojici Svoboda – Hejl, hráli ještě svižněji a v poločase měli navrch o tři body. Třetí čtvrtina byla z naší strany propadákem, zejména pak v obraně. Třicet obdržených bodů je katastrofa. I přes zlepšený výkon v poslední části jsme na více, než snížení skóre na konečných 17 bodů neměli. Tři hrací období jsme podali dobrý výkon, jedna čtvrtina byla ale katastrofou. Nejlepším hráčem byl Vojta Kubečka.

BK Příbor – BK Kondoři Liberec 75:87 (16:18, 16:28, 19:27, 24:14)

Hodnocení trenér Miroslava Slováka: V posledním utkání základní skupiny se nám postavil tým „Kondorů“ z Liberce. Do utkání s družstvem, ve kterém aktuálně hrají tři reprezentanti do 15 let a je složen z hráčů pocházejících z šesti různých klubů, jsme určitě nešli jako favorité. Navíc jsme nestačili zejména po fyzické stránce a tak po třech čtvrtinách byl stav vcelku jasně na straně soupeře – 51:73. V poslední části jsme zabojovali a hráči z naší lavičky snížili rozdíl ve skóre na konečných 12 bodů. Velmi slušná naše hra. Nejlepším hráčem byl Adam Ivánek. V základní skupině „A“ jsme obsadili poslední 4. místo a ve skupině o 5. až 8. místo jsme narazili na třetí tým skupiny „B“ – BA Nymburk.

BK Příbor – BA Nymburk 88:80 (15:17, 15:32, 16:29, 19:25)

Hodnocení trenér Miroslava Slováka: Po vyrovnané první části jsme ve druhé části agresivním presinkem donutili rozehrávače soupeře k chybám a výsledek v této části 32:15 jasně vystihuje dění na palubovce. Ve třetí desetiminutovce jsme polevili v nasazení a agresivitě a zejména dvojice Kosík – Frič nám nasázela 29 bodů (63:61). Poslední část jsme začali náporem, náskok jsme navýšili až na 12 bodů v 6. minutě a přes velký finiš soupeře jsme si vítězství vzít nenechali. Závěrečný výsledek 88:80 je trochu střelecky divoký. Důvodem bylo i devět našich a dvanáct nymburských úspěšných tříbodových pokusů. Náš asi nejlepší výkon na turnaji. Nejlepším hráčem byl vyhlášen David Dostál.

BK Příbor – Sokol Pražský 44:70 (11:31, 12:13, 16:8, 12:11)

Hodnocení trenér Miroslava Slováka: V utkání o konečné 5. místo jsme podruhé na turnaji narazili na Sokol Pražský a odvetu jsme začali špatně, nesoustředěně a laxně. Soupeře jsme pouštěli do jasných pozic, naše obrana byla jako cedník a tak 31 obdržených bodů a dvacetibodový rozdíl ve skóre po první části rozhodlo o celém utkání. V dalších třech částech jsme odehráli zcela vyrovnanou partii a přes zlepšení ve všech činnostech jsme odešli poraženi o 26 bodů. Z naší strany průměrně odehrané utkání, kdy nejlepším našim hráčem byl vyhlášen Milan Machala.

Pořadí na MČR U15:
1. BK Tygři Brno SAM
2. BŠM Brno
3. BK Kondoři Liberec
4. Sokol Písek
5. Sokol Pražský
6. BK Příbor
7. BA Nymburk
8. BK Snakes Ostrava

Celkově 6. místo v České republice je zcela určitě super výsledek a velký úspěch. Mezi  „oblastními výběry“ a basketbalovými akademiemi jsme se určitě neztratili. Na mistrovství jsme měli nejmladší celek, když hned 5 našich hráčů může hrát kategorii U15 ještě v příští sezóně.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *