Drama se Zlínem, jasná výhra nad Lipníkem

Velmi dobrý začátek sezóny si v sobotu 14. a v neděli 15. září si v Nadregionální lize starších žákyň užila děvčata BK Příbor U15. V úvodním utkání soutěže sice v dramatickém utkání podlehly na domácí palubovce Zlínu o pět bodů 54:59. O den později ale jasně přehrály, opět ve sportovní hale Masarykova gamnázia, děvčata z Lipníku nad Bečvou, který svěřenkyně trenéra Libora Piškytla rozdrtila 65:18.

BK Příbor – SKB Zlín 54:59 (13:18, 30:27, 42:43)

Body: Pavla Debefová 18, Hana Peterová 13, Eva Pařenicová 11, Hana Tomaškovičová 8, Barbora Činčalová 4, Eliška Figarová, Erika Kostelníková a Lucie Krejčí 0. TH: 15/6 (40%). Fauly: 15.

Paradoxně lepší výkon byl ze strany domácího družstva k vidění v úvodním prohraném zápase. Osmičlenná příborská družina se hráčkám ze Zlína postavila bez bázně, přesto první čtvrtinu prohrávala. Skvělým závěrem druhé části, kterou domácí vyhrály 17:9, se ale děvčata ještě do poločasové přestávky dostala do vedení. Ve druhém poločase nicméně hráčky Příbora zaplatily daň z nezkušenosti a ve vypjatém závěru nedokázaly, narozdíl od soupeřek, udržet přesnou mušku.

BK Příbor – BK Lipník nad Bečvou B 65:18 (14:7, 32:13, 50:16)

Body: Hana Tomaškovičová 18, Hana Peterová 16, Eva Pařenicová 14, Barbora Činčalová 10, Pavla Debefová 4, Eliška Figarová, Erika Kostelníková a Lucie Krejčí 1. TH: 12/5 (41,7%). Fauly: 8.

Zatímco první utkání víkendu bylo dramatické od začátku do konce, druhé žádnou zápletku nenabídlo. Tým z Lipníku se basketbalovým dovednostem teprve učí a v této sezóně budou zřejmě zažívat podobné pocity, jako v minulém ročníku hráčky našeho oddílu.

Utkání od začátku patřilo domácím, jejichž náskok se neustále navyšoval. A kdyby dokázala děvčata udržet koncentraci po celé utkání a měly přesnější mušku, byl by rozdíl ve skóre mnohem vyšší. Minimálně bod zaznamenala každá z osmi hráče, která do utkání nastoupila, včetně nejmladší basketbalistky družstva Lucie Krejčí.  

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *