Kluci U12 své první venkovní zápasy prohráli

K prvním utkáním na hřiště soupeřů jsme odjeli v sobotu do Prostějova, kde nás čekal loňský účastník přeboru republiky a vítěz oblastního přeboru střední moravy celek Orli Prostějov. Do prvního utkání jsme vstoupili nebojácně a i po spoustě zahozených jasných střeleckých pozic jsme vyhráli 13:10. Druhou pětku však měl soupeř silnější než první a v poločase bylo na ukazateli stavu vyrovnané skóre 17:16 pro domácí. I do druhého poločasu jsme vstoupili dobře u dvěma rychlými koši jsme se ujali vedení 20:17, ale pak jako když utne. Do konce zápasu jsme již nedali ani koš !!! Domácí zaslouženě dokráčeli k pohodovému vítězství 41:20.

Statistiky prvního utkání: zde

Druhé utkání probíhalo do poločasu ve stejném duchu jako první utkání s tím rozdílem, že jsme vyhráli poločas tentokrát my a to 22:19. První pětka tentokrát zlepšených výkonem dokázalo vyhrát i třetí čtvrtinu a do posledního hracího období jsme šli se skórem 34:26 pro nás. V posledním období nám došly síly, nedokázali jsme soupeři vzdorovat a v dramatické koncovce jsme vedení neuhájili a prohráli jsme o 5 bodů, když jsme v poslední minutě utkání nedali 4 trestné hody a  v posledních vteřinách utkání soupeř pečetil výsledek košem na konečných 41:36.

Statistiky druhého utkání: zde

Celkově jsme v Prostějove myslím odehráli dobrá utkání a zanechali jsme tam dobrý dojem. Kluci zaslouží velkou pochvalu za bojovnost a snahu, kterou příště ale musí podložit i herní kvalitou. Spousta technických chyb, špatných přihrávek a zejména špatné trestné hody (první utkání 12:2-16% a druhé utkání 26:4-15%) nás zřejmě stáli minimálně jedno vítězství.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *